Pedallar, Hasankeyf için döndü

Batman'da pedallar, bu kez Ilısu Barajı sularının tehdidi altındaki Antik Kent Hasankeyf için döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasankeyf'e dikkat çekmek için 'Pedallıyorum Bisiklet Grubu' tarafından organize edilen etkinlikte Batma'dan Hasankeyf'e kadar bisiklet turu düzenlendi. Etkinliğe, Batman Belediyesi, Hasankeyf Belediyesi, BATSO (Batman Ticaret ve Sanayi Odası), Bat-Der, Doğa Derneği, Çevre Gönüllüleri ve Has Bahçe de destek verdi.

Gaziantep, Malatya ve İstanbul gibi bir çok ilden Batmana gelen 25 kişilik bisikletçi gurubu, Batman Belediyesi önünde toplandı. Bisiklet turuna katılan aktivistler 'Hasankeyf yok olmasın' tişörtleri giyerek pedalları çevirmeye başladı.

'Pedallıyorum Bisiklet Grubu' Türkiye öncüsü organizatör A. Cengiz Yargıç, tura başlamadan önce Batman Belediyesi önünde yaptığı açıklamada Türkiye'deki tarihi ve kültürel yerleri gezdiklerini ancak Hasankeyf'in en anlamlı bisiklet turu olduğunu ifade etti.

Petrol şehri Batman'dan Baraj suları altında kalacak olan Hasankeyf'e pedallayacaklarını belirten Yargıç, "Hasankeyf'e dikkat çekmek için kendi enerjimizi kullanacağız. Bir yerde de şunu vurgulamış olacağız, insan kendi enerjisinin farkına vardığı zaman ne kadar güçlü olduğunu ve doğayla iç içe yaşadığı anda nasıl doğayı koruyabildiğini ve doğayı tahrip etmediğini daha iyi anlatacağımızı zannediyorum. Kerbela'da susuz bırakılan Hz. Hüseyin'in ehlibeytinden olan İmam Abdullah'ı sular altında bırakmak istiyorlar. Biz buna karşı en azından bir farkındalık oluşturacağız." dedi.

Yaklaşık 35 kilometre pedal çeviren aktivistler yol boyunca 3 yerde su molası verdikten sonra Antik kent Hasankeyf'e vardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber