Meclis Başkanı Çiçek: Bu gurur tablosunu ortaya koyanlara selam olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, dünyanın dört bir yanında altın bir nesil yetiştirmeye çalışan idealist, fedakar öğretmenleri tebrik etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiçek, "Bu gurur tablosunu ortaya koyanlara selam olsun, mimarlarına selam olsun." dedi.

10. Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreni Ankara Arena'da yapılıyor. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Meclis Başkanı Cemil Çeçek, Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilere saat hediye etti. Sözlerine Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Uzakdoğu'ya kadar 135 ülkeden bu güzelliği yaşatanlara teşekkür ederek başlayan Çiçek, bu tablodan gurur duyduğunu vurguladı.

Dünyanın dört bir yanında altın bir nesil yetiştirmeye çalışan idealist, fedakar öğretmenleri de tebrik ededen Çiçek, "Onlar kardeşlik ve dayanışma dilini ilmek ilmek dokuyor. Sabır, aşk ve sevgiyle gayret gösteriyorlar. Yatırımın en büyüğünün insana olduğunu biliyorlar. Bu tablo hamdedilecek bir tablodur, hamdediyorum. Şükredilecek bir tablodur, şükrediyorum." dedi.

"Bu gurur tablosunu ortaya koyanlara selam olsun, mimarlarına selam olsun." diyen Çiçek, ayrı ayrı ülkelerden gelerek Türkiye'de güzel bir motif oluşturulduğunu, halının desenleri gibi her birinin ayrı bir güzellik olduğunu vurguladı.

GÖNÜLLÜLERİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM

2003 yılından bu yana 9 yılda 135'i aşan ülkeye ulaşıldığını anlatan Çiçek, olimpiyatların Türkçe'nin yaygınlaşmasına, Türkiye'nin tanıtımına katkısı, insanlığın barışı ve huzuruna hizmet ettiğine inandığının altını çizdi. Bu organizasyonu Meclis olarak teşvik ettiklerini, desteklediklerini belirten Çiçek, sevgi medeniyetinin mensuplarının insanın barışı, huzuru refahı için çalışıldığını vurguladı. "Anamızın ak sütü olan dilimiz, sevgimizi dile getirmenin yoludur." diyen Çiçek, konuşmanın yegane yolunun dil olduğunu belirterek, "Dil anlaşmak içindir, ayrışmak için değil." diye konuştu.

Lehçesi farklı olsa da 300 milyonluk bir aile olunduğunu anlatan Çiçek, aynı dilin konuşulduğunu vurguladı. Bu tür etkinliklere her yıl yeni üyelerin katıldığını, şölenin coşkusunun sadece bu salonu doldurmadığını, ekran başında izleyen milyonlara ulaştığının altını çizdi. Bu şöleni tertip edenleri ayrıca tebrik ettiğini ifade eden Çiçek, kültürlerin paylaşılmasında büyük rol oynadığını belirtti.

DÜNYANIN KADERİNİ GÖNÜLLÜ ELÇİLER DEĞİŞTİRECEK

Dünyanın kaderini değiştirecek olanın gönüllü elçiler olduğunu vurgulayan Çiçek, dilin en önemli ortak değerlerden biri olduğuna dikkat çekti. Türkçe sevdalıları sayesinde dilimizin çevresinin giderek genişlediğini anlatan Çiçek, ulu çınar gibi sürekli kendini yenileyip gelişdiğini ifade etti.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın dili yaşatıp zenginleştirmesi, yaygınlaştırmasına yaptığı katkının gelecek yıllarda çok daha iyi görüleceğini vurgulayan Çiçek, dünyanın dört bir yanını Türkçe konuşarak seyahat edilir bir dünya hedefinin olması gerektiğine dikkat çekti.

ÜLKEMİZDE TÜRKÇE'YE KARŞI CİDDİ SAYGISIZLIK YAPILIYOR

Muhteşem bir tablo yaşandığını anlatan Çiçek, bunun Türkiye'nin dervişlerinin, gönül erleriyle oluşturulan bir tablo olduğunu ifade etti. Dünyaya Türkçe'yi öğretmeye çalışırken kendi ülkemizde Türkçe'nin perişan edildiğini, ciddi bir saygısızlık yapıldığını dile getiren Çiçek, büyük bir saygısızlık, bir lakayt içinde olunduğunun görülmesi gerektiğini söyledi.

"Bu salonun dışına çıktığınızda, Tandoğan'dan başlayın, sokağın sağına, soluna bakın, yabancı tabelalardan geçemiyoruz. Acaba biz Türkiye'de mi yoksa yabancı ülkelerde mi yaşıyoruz? Bu bir aymazlıktır, bu bir sorumsuzluktur." eleştirisinde de bulundu.

1941'li yıllarda devlet eliyle sadeleştirme adı altında Türkçe'nin yozlaştırılmaya çalışıldığından yakınan Çiçek, bugün yapılanlar konusunda da duyarlı olunmasını istedi.

Konuşmasının ardından Ukraynalı öğrenciler, Çiçek'e kehribar taşından yapılan bir hediye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber