12. Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali başladı

12. Isparta Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festivalin açılışına Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile daire müdürleri, siyasi patilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye binası önünden başlayan kortej geçidi, valilik binası önünde anıt alanına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. Törende vatandaşlara gül suyu ve gül yaprakları serpildi.

Kaymakkapı Meydanı'nda devam eden kutlamalarda konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'nın, Türkiye'nin gül bahçesi olduğunu belirtti.

Isparta'dan dünyaya gül kokuları yaydıklarını ifade eden Günaydın,

"Türkiye'nin gül başkenti olan Isparta'yı dünya gül başkenti yapmak için çabalıyoruz. İnşallah amacımıza ulaşırız" dedi.

Günaydın, Isparta'nın dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini sağladığını hatırlatarak, "Bizim 24 saat esasıyla çalışan bir yapımız var. Gülü kentimizin her alanına yayarak ekonomik anlamda gülden daha fazla faydalanmak istiyoruz. Düzenlediğimiz festivaller ile kentimizi ve gülümüzü dünyaya duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise Isparta gülünün artık bir marka haline geldiğini söyledi.

Kentte tüm kurumların ele ele vererek projeler ürettiğini kaydeden Özel,

"Hükümetimiz de gül üreticileri ve sanayicilerine teşvikler veriyor. Kentimizde gül alanında yeni yapılacak tesisler için yüzde 50 hibe verilecek. Biz her alanda gül üreticilerimizin ve sanayicilerimizin yanındayız. Yeter ki kentimize mal olmuş, marka olmuş bu değerimizi iyi koruyalım" dedi.

Isparta'yı 2002 yılında 90 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etiğini bildiren Özel, şunları söyledi:

"Bu sayı geçen yıl 230 bine, günübirlik ziyaretçiler ile de 650 bine ulaştı. 2012 yılındaki hedefimiz ise sayıyı bir milyona çıkarmak. Güle kardeşlik yakışıyor. Kentimizde hiç kimse kavga içinde olmasın. El ele vererek hem gülümüzü hem kentimizi tanıtarak daha iyi yerlere gelebiliriz."

Konuşmaların ardından Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile değişik illerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri sunuldu.

Kaymakkapı Meydanı'ndaki program kortej geçişiyle sona erdi. Programın yapıldığı cadde ve sokaklara gül ve gül suyu döküldü.

12. Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali, konser ve çeşitli etkinlikler ile 2 gün devam edecek.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber