Simav'daki Gölcük Milli Parkı'na ilgi

Simav'da, belediye tarafından işletilen 1450 rakımlı alandaki Gölcük Milli Parkı, Simav Orman İşletmesi'nce yeniden düzenlenmesinin ardından yaz mevsiminde vatandaşlardan ilgi görüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Simav Orman İşletmesi, 100 bin lira harcayarak krater gölü çevresine 8 kamelya, 46 piknik masası ve çocuk oyun grupları ekledi, eskiyenleri de değiştirdi.

İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki park, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından özellikle hafta sonlarında Simav ile çevresindeki Emet, Hisarcık, Tavşanlı, Şaphane, Pazarlar ilçeleri ve Uşak'tan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Etrafı çam ormanlarıyla kaplı, içinde aynalı sazan balıkları dolu krater gölü, piknik alanları, basketbol ve voleybol sahalarıyla tenis kortu ve kır kahvehanesinin yer aldığı park, Simav Belediyesi tarafından işletiliyor.

Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölün çevresine ıhlamur, at kestanesi, akasya, ceviz ve elmadan oluşan toplam 5 bin fidan dikildiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla yenileme çalışmaları yapıldığını belirten Yıldırım, "Vatandaşlarımızın 'Batının Abant'ı' olarak adlandırdığı parkımıza halkın akın etmesi, projenin amacına ulaştığının bir göstergesidir. Bu da bizi memnun etmektedir" dedi.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber