Hemşire ve ebelere, bebek ölümlerini azaltacak kurs

Malatya Sağlık Yüksekokulu ile Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bebek ölümlerini en aza indirmek amacıyla düzenlenen "Neonatal Resüsitasyon(bebek canlandırma) Kursu sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 hemşire ve 39 ebeden oluşan 48 kursiyere sertifikaları verildi.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen kapanış ve sertifika törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Gerçekleştirilen kursla ilgili bilgiler veren Malatya İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü ve kurs sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek, yeni doğan ölümlerin asgari düzeye çekilebilmesi için uygulanması gereken yöntemlerin ele alındığı kursun son derece verimli geçtiğini ve kursiyerlerin de başarılı bir performans sergilediklerini belirtti.

Üniversitede verilen klasik eğitimin yanında alanında uzman hocalarla bu ve benzeri kursların verilmesinin önemli olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, sağladıkları başarılardan dolayı kursiyerleri kutladı. Konuşmalardan sonra 9 hemşire ve 39 ebeden oluşan 48 kursiyere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber