Atlas Okyanusu'ndan Adıyaman'a gönül köprüsü

Senegal ve Kuzey Atlas Okyanusu kıyısı ile çevrelenen Batı Afrika'da küçük bir devlet olan Gambiyalı işadamlarından Mustafa Nije, Fatma Nije, Tijan Kandeh ve Osman Fahateh, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun ?Dünya Ticaret Köprüsü? projesi kapsamında Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD)'nin davetlisi olarak Adıyaman'a gelen Gambiyalı işadamlarından Mustafa Nije, Gambiya'da inşaat sektörüne yönelik yatırımları bulunduğunu bu proje kapsamında Adıyaman'a geldiklerini söyledi. Gambiyalı İşadamı Nije,"Adıyaman insanı bizi çok sıcak karşıladı. Gördüğümüz samimi ve yakın ilgiden dolayı başta Vali Sodan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Ülkemize gittiğimizde Türkiye'nin ve Adıyaman'ın sıcak insancıl ev sahipliğini ve zengin kültür ve tarihine hayran kaldığımızı her yerde anlatacağız." dedi.

ASGİAD Başkanı Fatih Bilgiç ise "TUSKON'un 'Dünya Ticaret Köprüsü' projesinin asıl amacı hem ticaret hem de gönül köprülerini geliştirmektir. Bu proje ile her ilimiz Afrika'nın bir ülkesini misafir ediyor. Umut ediyorum ki bu proje sayesinde hem Afrika ile olan gönül bağımız artar, hem de ticari hacmimiz büyür." şeklinde konuştu.

Gambiyalı işadamlarının ziyaretinden memnun olduklarını ifade eden Vali Ramazan Sodan ise işadamlarına Adıyaman'ın tarihi, coğrafyası, kültür ve turizmi ve sosyo-ekonomik yapısı ile ilgili bilgi verdi. Vali Sodan ayrıca gelen konuklara Adıyaman'ın tarımsal ürünlerinden üzüm, pestil ve fıstık ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber