Genel başkanlığı feda etmeye razıyım

Kılıçdaroğlu, sabırlı davranmak gerektiğini belirtirken, MHP'yi de, BDP'yi de ikna edebileceklerini söyledi.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin terör ve Kürt sorunun çözümünü yönelik adımlara ilişkin, "Bu sorun çözülecekse genel başkanlığı feda etmeye razıyım" dedi.

TRT 1'de yayınlanan "Politik Açılım" programında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu , Başbakan Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Hiçbir zaman şunu düşünmedim, ?Bu görüşme CHP'ye bu artıyı getirir, CHP'ye şu eksiyi getirir.' Eğer bu sorun çözülecekse ve bu benim genel başkanlığıma mal olacaksa, ben genel başkanlığı feda etmeye razıyım, yeter ki bu sorun çözülsün. İnsan hayatı üzerinden siyaset olmaz, kan üzerinden pazarlık olmaz" dedi.

Kendilerinin, MHP için ?Buyurun gelin, sorunu çözelim' derken, Başbakan'ın MHP'ye yönelik oldukça sert üsluplar kullandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yani ?masaya gelmeyin' diyor açıkça. Bu doğru değil. Bizim sorumluluğumuz kadar iktidarın da sorumluluğu var. İktidar, MHP'ye çağrı yapacak. Sert çağrılar değil, daha yumuşak bir üslup kullanacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, sabırlı davranmak gerektiğini belirtirken, MHP'yi de, BDP'yi de ikna edebileceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu neden umutsuz olmadıklarını ise, "MHP'nin saygıdeğer lideri de meydanlara çıkacaktır. Şehitler gelecektir. Vatandaş diyecektir ki ?Ya bir yol haritası söylendi, masanın etrafında oturup konuşun dendi. Öyle bir teklif yapıldı ki,?Bunu beğenmiyorsanız siz bir teklif getirin' dendi. MHP, bunun yanıtını bir şekilde vermek durumundadır" sözleriyle açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber