Okullar için... Kurum Tipi Nedir, Nasıl Belirlenir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurum tipinin nasıl belirleneceği; 13.08.2009 Tarihli Ve 27318 Sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı duyuru ve atamalarını düzenleyen 19, 20 ve 21.maddelerinde ?Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, tipleri, başvuracaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilir.? hükümleri yer almaktadır.

Yönetmeliğin ?Kurum tiplerinin tespiti? başlıklı 30. maddesi 1. fıkrasındaki; ?(1) Her derece ve türdeki eğitim kurumlarının tipleri bu Yönetmelik ekinde yer alan Ek?3 Kurum Tipleri Tespit Formu üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda belirlenir.? hükümleri ve 2. fıkrası (c) bendindeki; ?(2) Yapılan değerlendirme sonucunda puanı; c) Liselerden;

1) 60 ve daha fazla olanlar (A) tipi,

2) 40?59 arasında olanlar (B) tipi,

3) 40 dan az olanlar (C) tipi Olarak tespit edilir.? hükümleri ve 3. fıkrasındaki; ?(3) Bu tespitler her iki yılda bir yenilenir. Yeni açılan eğitim kurumlarının tipleri, eğitim ve öğretime başladıkları tarihi takip eden bir ay içinde belirlenir.? hükümlerinde yer almaktadır. Bu hükümlere göre kurum tipinin eğitim ve öğretime başlanılan tarihi takip eden bir ay içinde belirlenmesi gerekmektedir.

Yönetmeliğin ?Yönetici olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar? başlıklı 8. maddesi 6. fıkrasındaki; ?(6) Yatılı İlköğretim Bölge Okulları hariç diğer eğitim kurumlarının;

a) Müdür başyardımcılıklarına atanabilmek için en az 1 yıl,

b) (C) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 1 yıl,

c) (B) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 2 yıl,

ç) (A) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 3 yıl,

eğitim kurumlarında asaleten yöneticilik yapmış olma şartı aranır.? hükümlerince kurum tipi adayların o kuruma müdür olarak atanmak için başvuruda bulunup bulunamayacakları açısından önemlidir.

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber