İşletmelerde yapılan staj çalışmaları tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 24.04.2012 tarih ve 3600 sayılı yazısı ile İşletmelerde yapılan staj çalışmaları tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini açıkladı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarında Tam Gün Tam Yıl Eğitim Uygulamasına ilişkin Yönergenin "Tanımlar" başlıklı 4 üncü maddesinde, tam gün tam yıl eğitim; "Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarının fiziki kapasitelerinden azamî derecede yararlanılması amacıyla hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere 07.00 - 24.00 saatleri arasında yapılan eğitim ve öğretimi" şeklinde tanımlanmıştır.

Aynı Yönergenin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde, işletmelerde meslek eğitimine gönderilemeyen öğrencilerin okuldan mezun olabilmek için yapmakla yükümlü oldukları staj çalışmaları, tam gün tam yıl eğitim kapsamında yürütülecek faaliyetler arasında sayılmıştır.

Konuyla ilgili olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin "staj zorunluluğu" başlıklı 58 inci maddesinde; "Kurumda yapılacak staj çalışmaları, Meslekî ve Teknik Öğretim Okul ve Kurumlarında Tam Gün Tam Yıl Eğitim Uygulamasına İlişkin Yönerge doğrultusunda hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatilleri süresince yapılabilir" hükmü yer almaktadır.

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde, öğrencilerin okuldan mezun olabilmek için yarıyıl ve yaz tatillerinde işletmelerde yaptıkları staj çalışması tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında değerlendirilmemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber