Çakırlı sulama göleti su tutmaya başladı

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Çakırlı beldesinde Bursa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve 775 bin TL'ye malolan mebran kaplama sulama göletinde su tutma işlemi başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çakırlı Beldesi'nde yapımı tamamlanan mebran izolasyonlu sulama göletinde incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, göletin 800 dönüm araziyi sulama kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Çelik şunları kaydetti:

"Bu göletin toplam kapasitesi 60 bin metreküp olup 15 bin metrekarelik mebran uygulaması gerçekleştirdik. Bu göletimizde 300 dekarın üzerinde bir sulama yapacağız. Bu tip uygulamaları Türkiye'de ilk kez Bursa'da uyguladık bu ikinci uygulamamız olmuştur, ayrıca büyüklük bakımından en büyük Mebranlı göletimizdir. Sulama haznesiyle özellikle zeytin üreticimize hayat verecek bir projemizi tamamlamış oluyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilerde bu sulama göletinde yılda üç defa sulama imkanı bulacaklarını ve yapılan harcamanın bir yılda amorti edeceklerini bizlere söylediler. Burada artık vatandaşımızın daha teknik yöntemler kullanarak tarım yapması ve onların tarım yaparken de yararlanacağı sulu tarıma geçmesi, sulu tarımla ilgili olarak da bizim Özel İdare olarak yapmamız gereken göletlerin sayısını hızla artırmamız gerekiyor. Çünkü kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerini artırdığımız zaman köylerde bulundukları yerlerde mutlu olan insanlar büyükşehirlere yığılmayacak, dolayısıyla daha dengeli daha düzgün bir nüfus ve yapılaşma olacaktır."

Çakırlı Belediye Başkanı Mehmet Dalyan ise zeytinde gerekli sulanma yapılmadığında verimin düştüğünü söyledi. Daylan, "1 yıldan daha da önce kendini amorti edecek bir sistem, yani sitem öyle güzel oturacak ki bu bölgede hem rekolteyi artıracak hem ürünün kalitesini artıracak hem çiftçinin ekonomisine katkı sağlayacak o vesileyle ben bunu çok önemsiyorum. Dağ başında böyle güzel bir yerde, doğa harikası bir yerde bu kadar suyun tutulması ve tarım amaçla kullanılması harika bir şey.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber