Model uçaklar Keçiören'de havalandı

Havacılığa meraklı model uçak tutkunları Keçiören'de düzenlenen Ata Model Uçak Yarışması'nda buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi'nin büyük destek verdiği ve Türk Hava Kurumu (THK) Keçiören Şubesi Başkanlığı'nın organize ettiği Ata Uçak Model Yarışması Bağlum'da yapıldı.

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türk Hava Kurumu Keçiören Şubesi Başkanlığı'na tahsis edilen Bağlum Model Uçak Eğitim Merkezi pistindeki yarışmaya katılımcılar hava muhalefetine rağmen büyük ilgi gösterdi. Ata Model Uçak Yarışması'na Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, THK Havacılık Eğitim Başkanı Vedat Seyman, THK Keçiören Şube Başkanı Erdal Açarlar, Belediye Başkan Yardımcıları, THK Ankara şubelerinin başkanları ve model uçak eğitimi alan öğrenciler katıldı. Yarışmaya Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) şubelerinde eğitim gören öğrenciler kendi yaptıkları model uçaklarıyla takımlar halinde katıldı.

Yarışma öncesi konuşan THK Havacılık Eğitim Başkanı Vedat Seyman ve THK Keçiören Şube Başkanı Erdal Açarlar yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler vererek, desteklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptığı konuşmada çocuklara yönelik yapılan bu tür eğitim ve yarışmaların havacılık eğiliminin oluşmasında etkili olduğuna dikkat çekti. Bağlum'daki Model Uçak Pisti'nin yanına hobi parkı yapacakları müjdesini veren Başkan Ak, "Uzay ve havacılıkla ilgili eğilimler bu tür yarışmalarla başlıyor. Burada geleceğin havacılarının, önemli insanlarının yetiştiğini görüyoruz. Buraya Ankara'nın en güzel pistini yaptık. Bu bölgede hobi parkı yapacağız. Model araç ve gemi yüzdürebilecek bir hobi alanı olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından THK Havacılık Eğitim Başkanı Vedat Seyman tarafından Başkan Mustafa Ak'a plaket verildi. Yarışmada KEDEM şubelerinde eğitim alan öğrencilere sertifikaları Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları ve THK Ankara şubelerinin başkanları tarafından verildi. Tören sonrası yarışmacılar pistte takımlar halinde uçaklarını yarıştırdı. Dereceye giren yarışma gruplarına kupa ve madalyaları verildi. THK tarafından alana getirilen büyük model uçaklarla yapılan havacılık gösterileri katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber