Mavi Bayrak'ta Türkiye'de bir ilk

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç turizm merkezinde aynı sahil bandında bulunan 13 otel, Türkiye'de bir ilke imza atarak aynı anda Mavi Bayrak sahibi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selge Beach Restort SPA'da düzenlenen Mavi Bayrak törenine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Başkanı Recep Barut, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şerefnur Kayhan, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (Kıtuyad) Başkanı Ahmet Kolukısa ve otel temsilcileri katıldı.

Töreninin açılış konuşmasını yapan Selge Beach Resort SPA Finans Müdürü ve otelin Mavi Bayrak sorumlusu Osman Ergin, "Bölgesel olarak kazanılan başarı bizleri sevindirmiştir. Bölgemizdeki 13 otelin tamamı bu yıl, Manavgat'ta, Antalya'da, Akdeniz Bölgesi'nde hatta Türkiye genelinde bir ilki başararak, tesis atlamadan sahilinin tamamını Mavi Bayrak ile donatmıştır" dedi. Ergin, Mavi Bayrak sayısının artmasının ülke tanıtımına önemli bir katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

Törende konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, doğa ile insan ilişkisinde birbirine bağımlılık olduğunu, biri olmadan diğerinin de olmayacağını belirttiği konuşmasında, Türkiye'de bir ilk olarak kamu yönetimi alanında da belge alacak olan ilk ilçenin de Manavgat olacağını ifade etti. Bulgurlu, "Tüm kurumlar birbirini denetleyerek, vatandaşa daha iyi hizmet nasıl sağlanır bunun çalışmasını yapacak, proje üretecek ve uygulayacak. Bunlar Manavgat kriterleri olacak, gözetlenen bir bölge olacak ve artık dedikodular olmayacak" dedi.

Mavi bayrak alan tesisler ise, Selge Beach Resort

SPA, Majesty Hotels Resorts Palm Beach, Ateria Elita Resort, Silence Beach Resort, Club Hotel Turan Prince World, Sunrise Park Resort SPA, Starlight Cınvention Center Thalasso SPA, İber Otel Palm Garden, Club Nena, Alibey Hotels Resort, Sea World Resort

SPA, Lyra Resort Hotel ve Aska Hotel.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber