Fabrikadan 4 milyon dolar çalan sanıklara pişmanlık indirimi

Bursa'da, hırsızlık amacıyla girdikleri Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB)'ndeki bir tekstil fabrikasından 4 milyon dolar çalan sanıklar için ikinci kez karar çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay'ca bozulan yerel mahkemenin ilk kararında yaklaşık 7'şer yıl hapis cezasına çarptırılan 2 tutuklu sanık bu sefer 5 yıl 9 aya mahkum oldu. Yaşı küçük olan 3 yıl 10 ay hapis cezası alan bir zanlı ise etkin pişmanlıktan tahliye oldu.

Kasım 2010'da meydana gelen olayda, Alparslan Gökhan D. (20), Eyaz T. (22) ve 17 yaşındaki E.D. bilgisayarları çalmak için DOSAB Ali Osman Sönmez Caddesi'nde Seçkin Saruhanlı tekstil fabrikasına girdi. Seçkin Saruhanlı'nın odasındaki çekmecede televizyon dolabının altında gizli olan çelik kasanın anahtarını bulan sanıklar, 4 milyon doları alarak fabrikadan ayrıldı. Kendilerine gözcülük yapan 3 arkadaşından paranın bir bölümünü saklamak isteyen zanlılar, poşet içersindeki parayı fabrika yakınındaki bir ağacın yakınına gömdü. Kalan parayı diğer arkadaşlarıyla birlikte Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi'nde paylaşan hırsızlık zanlıları polis operasyonuyla yakalandı. Olayın ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan zanlılar hakkında Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?Nitelikli hırsızlık' suçundan dava açıldı.

Sanıklar Alparslan Gökhan D. ve Eyaz T.'ye ?Hırsızlık ve işyeri dokunulmazlığını ihlal? suçundan 6'şar yıl 11'er ay 22'şer gün, yaşı küçük sanık E.D.'ye ise 4 yıl 7 ay 25 gün hapis cezası verildi. Sanık avukatlarından İrfan Tuncel'in dosyayı temyiz etmesi üzerine Yargıtay şüphelilere etkin pişmanlıktan yapılan indirimi az bulduğu için yerel mahkemenin kararını bozdu. Yeniden görülen davanın karar duruşmasında pişman olduklarını söyleyen sanıklar için pişmanlık indirimi yapıldı. Alparslan Gökhan D. ve Eyaz T. ?Hırsızlık' suçundan 2'şer yıl 5'er ay 5'er gün, yaşı küçük E.D. ise 1 yıl 7 ay 13 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Alparslan Gökhan D. ve Eyaz T.'ye ?İşyeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan 3'er yıl 4'er ay hapis, yaşı küçük E.D.'nin ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ayrıca mahkeme yaşı küçük olan sanık E.D.'nin de tahliyesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber