Prematüre doğan bebek 78 günlük hayat mücadelesini kazandı

Medical Park Samsun Hastanesi'nin, erken doğan (prematüre) bebeklerin yaşatılması konusunda oluşturduğu yeni doğan yoğun bakım ünitesi sayesinde bir bebek daha hayata tutunmayı başardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da yaşayan Şahiner ailesi, 23. haftada prematüre olarak dünyaya gözlerini açan Yaren bebek için çalmadık kapı bırakmadı. Şahiner ailesinin prematüre bebek kavramıyla ile ilk kez o gün karşılaştıklarını belirten Medical Park Samsun Hastanesi Yeni Doğan Hekimi Uz. Dr. Didem Yeşilırmak, bebeğin anne karnında strese girdiğini söyledi. İzlem koşullarının yetersiz olduğu bir merkezde dünyaya gelmek zorunda kalan Yaren bebeğe ilk müdahalenin doğduğu merkezde yapılarak solunum cihazına bağlandığını belirten Yeşilırmak, bebeğin hayatta kalabilmesi için izlenimin daha iyi yapılabileceği bir merkez aranırken Medical Park Samsun Hastanesi'ne ulaşan aileyi kabul ettiklerini vurguladı.

Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yaren bebeğin solunum cihazında 50 gün süre ile izlendiğini hatırlatan Yeni Doğan Hekimi Uz. Dr. Didem Yeşilırmak, ?Zaman içindeki kayıpları ile vücut ağırlığı 500 grama kadar düşen bebeğin sağlıklı bir şekilde hayata tutunması için tüm yeni doğan ekibi seferber oldu. Hayata tutunmayı başaran Yaren bebek 78 günlük yoğun bakım serüveni sonucunda 1800 gram ağırlığına ulaştı, hayata yeniden merhaba dedi. Zaman zaman çok sıkıntılı anlar yaşansa da nihayet ailesine kavuşma zamanı geldi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber