Van'da kalıcı konuların hak sahiplerine uyarı

Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Van depreminin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan kalıcı konutlara hak sahipliği müracaatının 28 Haziran 2012 tarihinde tamamlanacağını açıklayarak bu tarihe kadar hak sahibi olanların müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar arasında konut karşılığında arsaların ipotek edildiği şeklinde söylentilerin olduğunu açıklayan Ertaş, bu konuda vatandaşların resmi açıklamaları dikkate almasını isteyerek, vatandaşlardan bu yönde bir taleplerinin olmadığını açıkladı.

Van'da meydana gelen iki büyük depremin ardından binlerce bina hasar görerek yıkıldı. Evlerinin yıkılması ile evsiz kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için TOKİ tarafından yaptırılan kalıcı konut inşaatları hızla devam ederken, Van Valiliği de hak sahibi olabilecek vatandaşları belirlemeye devam ediyor. 30 Nisan 2012 tarihinden itibaren evleri yıkılan vatandaşların kalıcı konut taleplerini alan Van Valiliği, müracaatlar arasından hak sahibi olabilecek vatandaşları belirleyecek.

28 Haziran 2012 tarihinde kalıcı konutlar için müracaat süresi tamamlanacak ve bir kez daha süre uzatılmasına gidilmeyecek. Müracaat süresinin ardından komisyon tarafından hak sahibi olabilen vatandaşlar açıklanacak. Listelerin asılmasının ardından 15 günlük itiraz süresi başlayacak. İtiraz süresinin ardından da kesin listeler açıklanarak hak sahibi olan vatandaşlar belirlenecek.

"DEPREMDEN SONRA YARALARIN SARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Kalıcı konutlar için belirlen sürenin daraldığını belirten Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, müracaatların son güne kalmaması için hak sahiplerinin en kısa zamanda evraklarını hazırlayarak müracaat bürolarına teslim etmelerini istedi. "Van'da yaşanan 2 deprem felaketinden sonra yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. 30 Nisan 2012 tarihinde vatandaşların kalıcı konut için başlayan hak sahipliği müracaatları devam ediyor. AFAD bahçesinde her mahalle için ayrı ayrı oluşturduğumuz konteynerlerde müracaatlar alınıyor. Müracaatlarda belli bir zaman dilimi olduğu için vatandaşların zaman kaybetmeden müracaat etmelerini bekliyoruz. 28 Haziran 2012 müracaatlar için son tarihtir." dedi.

Bu arada vatandaşlar arasında arsaların ipotek edileceği söylentileri dolaştığını, bunun sözkonusu olmadığını anlatan Ertaş, şöyle devam etti: "Böyle bir durum sözkonusu değil. Vatandaşlar resmi makamlardan bir açıklama gelmedikçe kesinlikle söylentilere inanmasınlar. Konut sahibi olmak isteyenler müracaatlarını yapsınlar. İpotek kesinlikle söz konusu değil. Herkesin yeri kendisine aittir. Van merkezde oturan vatandaşlar için toplu konut alanlarında borçlandırma suretiyle konutlardan faydalandırılmaları söz konusu. Konutlar 20 yıl vadeli faizsiz ve sabit taksitli olacak. 2 yıl ödeme yapılmayacak ve kalan miktar 18 yıl ödenecek. Devlet olarak vatandaşlarımıza gereken yardımı yapacağız. Evleri ve binaları için yargıya gidecek olan vatandaşların da hak sahipliği müracaat süresi içinde müracaat etmeleri gerekiyor. Yargı sürecinden dolayı müracaat etmeyen vatandaşların süre bitiminden sonra yapacakları müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu konuda da vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber