Aziz Yıldırım, 'yargılama genişletilsin' talebinde bulundu

Şike davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yargılamanın genişletilmesi talebinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etik Kurulu üyelerinin dinlenmesini isteyen Yıldırım, şike ve teşvikle suçlandığı maçların da duruşmada izlenmesini talep etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 1 Haziran tarihinde görülen duruşmasında, bazı sanık ve avukatlar yargılamanın genişletilmesine ilişkin talepte bulunmuştu. Bu talepler üzerine ara karar alan mahkeme, genişletilme taleplerinin 11 Haziran'a kadar yazılı olarak sunulmasına karar vermişti. Bu karar doğrultusunda bugün Aziz Yıldırım'ın avukatları İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan avukatlar, ?şike iddialarına ilişkin kovuşturmanın genişletilmesini' talep etti.

Yaklaşık 10 sayfalık dilekçede birçok talep sıralandı. Dilekçede, ?şike sahaya yansımamıştır' yönünde karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyelerinin, mahkemeye çağrılarak dinlenilmesi istendi. Bunun yanı sıra, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile eski TFF Başkanvekili Lütfü Arıboğan'ın da aralarında bulunduğu 60'ı aşkın ismin de duruşmada tanık olarak dinlenilmesi talep edildi.

Duruşma savcısı Ufuk Ermertcan'ın mütalaasında belirttiği 6 maçta şike yapıldığı, 3 maçta teşvik primi verildiği iddiası da Aziz Yıldırım'ın talepleri arasında yer aldı. Yıldırım, bu 9 maçın da önümüzdeki celsede, mahkeme salonunda izlenilmesini ve bu maçlarda herhangi bir şike veya teşvik olup olmadığına karar verilmesini istedi.

Öte yandan Yıldırım'ın yanı sıra bazı sanık avukatlarının da mahkemeye başvurarak, yargılamanın genişletilmesini talep ettikleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber