Türkçenin çocukları Kırklareli'de

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırklareli etkinliği için şehre gelen öğrenciler sıcak bir şekilde karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

100 araçlık konvoyla Lüleburgaz ilçe merkezi turlandı. Ardından öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Babaeski ilçesine hareket etti. Burada protokol ve vatandaşlar tarafından karşılanan öğrenciler daha sonra Kırklareli'ye hareket etti.

Şehir girişinde karşılanan ekip, uzun bir konvoy eşliğinde şehir turu attı. Ardından öğrencileri taşıyan otobüs valilik bahçesine geçti. Araçlarından inen öğrenciler öğretmenleriyle valiliğe geçen öğrenciler kapıda çiçeklerle karşılandı. Ellerinde güllerle toplantı salonuna geçen öğrenci ve öğretmenler Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve AK Parti Milletvekili Şenol Gürşan'la bir araya geldi.

Rehber öğretmen tarafından verilen bilginin ardından konuşan Vali Yaman, il olarak sizler kadar kendilerinin de çok heyacanlı olduklarını söyledi. Yaman, "Geçen yıl ilk defa sizleri misafir etmiş ve çok coşkulu geçmişti. Şu an ilimizde herkes sizlerle birlikte olmayı bekliyor. Türçemiz bir dünya dili oldu sizlerin sayesinde." dedi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ"

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan da bütün halkımızla birlikte Türkçe Olimpiyatları'nın bağımlısı olduklarını ifade etti. Olimpiyatlara katılan öğrencileri izlerken duygulandıklarını belirten Gürşan, dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Türkçe Olimpiyatları'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve bu çocukların yetişmesini sağlayan öğretmenlere teşekkür etti.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ise Türkçe'nin dünyanın birçok yerinde konuşulmasını taspit etmeyen kimsenin olamayacağını kaydetti. Türkçe Olimpiyatları'nın güzel bir çalışma olduğunu dile getiren Çağlayan, öğrencilerin Türkçe'nin yanı sıra müzik, tiyatro gibi kültür unsurlarını da öğrendiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber