Adapazarı Şeker Fabrikası'nın hisse devri veya tamamının satışına yetki verildi

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK)'nin Olağanüstü Genel Kurulu'nda, Adapazarı Şeker Fabrikası'nın hisse devri veya tamamının satışı için yönetime yetki verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Stadı'nda yapılan genel kurulda divan başkanlığını Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu yaptı. Genel kurulda konuşan APEK Başkanı Ahmet Aya, 1999 yılındaki depremde yüzde 50 oranında zarar gören fabrikayı özelleştirme yoluyla 2004 yılında 45 milyon 750 bin dolara satın aldıklarını belirtti.

Fabrikanın banka kredisi kullanılarak alındığını kaydeden Aya, "Fabrikanın yüzde 50'si hasarlıydı, fizibilite raporuna göre de deprem nedeniyle 7 yıl çalışmadığı için fabrikanın korozyona uğradığı belirlendi. 22 milyon dolar da yatırım yapıldı. Tabiri caizse fabrikanın marşına bastığımızda 131 milyon lira ile üretime geçtik. 99 bin ton kapasitesi olan fabrikamıza 22 bin ton kota verildi. 5 yıllık ödeme planı çıkarılarak, yılda 50-60 bin ton şeker üretilerek ve borçlar tasfiye edilerek kooperatif de fabrika da ipotekten kurtarılmış olacaktı ama üretim yapamadık. Bugün gelinen noktada kooperatif bizim öz sermayemiz, kötünün iyisini seçmek zorundayız. Hiç arzu ettiğim bir olay değil, 7 yıl emek sarf ettik, çok uğraşlar verdik. Bu fabrika ipotekten kurtulduğunda, bağımsız bir yapıya kooperatifimiz kavuştuğunda... 'Fabrikamız aman hisse devriyle yetki verilirse kapanacak', asla böyle bir şey yok. Bu fabrika belki de çok daha rahat üretimini gerçekleştirecek, bu konuda endişeniz olmasın." dedi.

2 bin 457 APEK ortağı çiftçinin katıldığı genel kurulda 2 bin 415 çiftçi oy kullandı. Gizli oylama sonucu, bin 862 oyla çiftçiler APEK yönetimine Adapazarı Şeker Fabrikası'nın hisse devri veya tamamının satışı için yetki verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber