Çankırı Meslek Yüksekokulu mezunları buluştu

36 yıllık bir geçmişe sahip olan Çankırı Meslek Yüksekokulu(ÇMYO)'nun Mezunlar Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Pilav Günü'nde mezunlar bir araya gelerek hasret giderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 500 mezunun katıldığı mezunlar buluşmasına gelenler arasında bebekleri ile gelenler de vardı.

Mezunlar Merkez Kampüsü bahçesinde toplandı. Çankırı Meslek Yüksekokulu Mezunları Derneği Başkanı Hasan Cocar açılış konuşması yaptı. Cocar, yapılan bu buluşma ile eski arkadaşlıkların, yaşanan anıların yeniden hatırlandığını ifade etti. Daha sonra sözü duygu ve düşünceleri paylaşmak üzere mezunlara ve üniversitede o dönemde çalışan akademisyenlere verdi. Pilav gününe katılan Rektör Yardımcısı ÇMYO Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, yıllardır yüksek okulda görev yapmaktan son derece memnun olduğunu belirtti. Yaklaşık 500 mezunun katıldığı mezunlar buluşmasına gelenler arasında bebekleri ile gelenlerde vardı.

MHP 21. Dönem Çankırı Milletvekili, Emekli MYO öğretim görevlisi İrfan Keleş, "İnsan ömründe çeşitli arkadaşlıklar kurar. Bunun ilki çocuklukta edindiğimiz arkadaşlıklardır. Mahallede çelik-çomak oynadığımız, top koşturduğumuz arkadaşlardır. Bunları ömür boyu unutmayız. Daha sonra okul arkadaşlıkları, askerlik arkadaşlıkları, mesai arkadaşlıkları başlar. Ben en güzel yıllarımı MYO' da geçirdim. MYO çalışmakta duyduğum hazzı hiçbir yerde almadığımı söyleyebilirim. Burada çok arkadaş edindim. Hayatta hocalık farklı bir meslek. Yetiştirdiğiniz insanlarda kendinizi görüyor, kendinizi yaşıyor, onların başarılarıyla gurur duyuyorsunuz. Bazı öğrencilerimiz yavrularını da buraya getirmişler. Yani bizim torunlarımız da buradalar. Hepinize hoş geldiniz diyorum." dedi.

Emekli öretim görevlisi Şeref Kavak, mezun ettiği öğrencilerle buluşacağı için uyuyamadığını ifade etti. Kavak, Çankırı'dan 10 yıl önce ayrıldığını, arkadaşlarının kızmaları üzerine ve mezun ettiği öğrencileri ile buluşacağı için Çankırı'ya geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber