Evleri olmadığını ispat edemeyen polislere verilen TOKİ konutları iptal edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Bakım ve Yardım Sandığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında imzalanan protokolle, emniyet mensuplarını ev sahibi edindirme projesi kapsamında, evleri olmadığını ispat edemeyen kişilere yapılan tahsisler iptal edildi. Ev tahsisi iptal edilenler arasında, İl Emniyet Müdürleri ve 1. sınıf Emniyet Müdürleri bulunuyor.

Polis Bakım ve Yardım Sandığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği emniyet mensupları Ankara Eryaman ve Bursa Nilüfer'de yapılacak konutlar için başvuruda bulunmuştu. Başvuru koşulları arasında kendisinin ve aile üyelerinin üzerine kayıtlı ev olmaması da bulunuyordu. Bu koşula rağmen ev sahibi oldukları halde pek çok üst düzey emniyet yetkilisi de ev almak için başvurdu. Bu kişilerin başvurusu kabul edilerek, ev tahsisi yapıldı. Bunun üzerine, koşulları taşıdığı halde başvurusu kabul edilmeyen polisler dedektif gibi çalıştı ve ev sahibi olan üst düzey emniyet müdürlerini tek tek tespit ederek, sandığa ve TOKİ'ye bildirdi. Bu kişiler çeşitli birimlere itiraz ederek, bu kişilere yapılan ev tahsislerinin iptalini istediler. Polislerin çalışması sonuç verdi ve koşulları taşımadıkları halde ev tahsis edilen kişilerin ya tahsisleri iptal edildi ya da kendileri taleplerinden vazgeçtiklerini bildirdi.

Emniyet mensupları protokol çerçevesinde Eryaman'da 360 adet, Bursa Nilüfer'de ise 240 adet konut için başvuruda bulunmuştu. Başvuruların değerlendirilmesi sonucu sıralama yapılmış, 13 Nisan 2005'te ilk çekiliş yapılmıştı. Bu çekilişe 2721 kişi başvurmuştu. Çekiliş sonucu 77 ev talep olmadığı için boş kalmıştı. Daha sonra yapılan tespitler üzerine evi olduğu halde çekilişte ev tahsis edilenlere tahsisin iptal edildiğine ilişkin yazı gönderildi. Bazıları da TOKİ'nin, ''Üzerinize kayıtlı ev olmadığını belgeleyin'' isteği üzerine ''Taleplerinden vazgeçtiklerini ya da peşinatı ödeyemediklerini'' belirterek haklarından vazgeçtiklerini kuruma iletti. Bunun üzerine 53 ev daha tahsis edilmemiş duruma geldi. Bu nedenle boş evler ve iptal edilenler dahil toplam 77 ev için 27 Nisan'da tekrar çekiliş yapıldı. Bu çekilişte 258 başvuru oldu. 26 Mayıs 2005'te boş kalan evler için yeniden müracaat açıldı ve 663 kişinin başvurduğu yeni bir çekiliş yapıldı. Sonrasında evler hak sahiplerine tahsis edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber