Hükümet-cemaat kavgası sendikalara uzandı!

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu iddia edilen Aktif Eğitimciler Sendikası kuruldu. Sendikaya başvurmak isteyenler için internet üzerinden üyelik formu dağıtılıyor.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir- Sen'den istifa ederek Aktif Eğitim-Sen'e geçecekler bulunduğu gibi, sendikanın kuruluşu bazı Eğitim Bir-Sen üyeleri tarafından da tepkiyle karşılandı.

Eğitim-Bilim işkolunda yaklaşık 950 bin çalışan var. Özel öğretim kurumlarında çalışanlar da eklenince bu sayı 1 milyon 100 bine ulaşıyor. Örgütlü sayısı ise 550 bin. Eski Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, ?AKP döneminde güçlenen, hükümetten destek alarak kurulan sendika, kendi içinde ayrışma yaşamaktadır. Bu ayrışmanın siyaseten olduğunu düşünüyorum. Sendikal anlamda bir ayrışma yok. Su akıp çatlağını buluyor. İyi bir kadro ve ekip oluştururlarsa çok sayıda üye katılır. Eğitim Bir-Sen, gelecek yıl eğitim işkolu yetkisini kaybedebilir? dedi.

Aktif Eğitim-Sen'in kuruluşuyla ilgili eğitim çevrelerinde pek çok söylenti dolaşıyor. Sendikanın kuruluşu, ?Cemaatin hükümete sendikal alanda verdiği bir gözdağı? olarak da nitelendiriliyor. İnternetteki forumlarda yeni sendikayla ilgili görüşlerini açıklayan öğretmenlerden bazıları, ?Cemaat kendi okullarında öğretmenlere ne gibi özlük hakları sağlıyor? Devletin yani MEB'in aynısı. Sırtını hükümete, cemaate yaslayarak sendikacılık olmaz. Artık toplusözleşmelerde istenen oranları Amerika'dan gelecek işarete göre belirleriz? diye tepki gösterdiler.

Başvuru formları internette

Aktif Eğitim-Sen'li öğretmenler, ?Eğitim kolu dışında bir kolu hatta konfederasyonu olmayan ve yeni kurulan sendikamıza tüm eğitimci arkadaşlar başvurabilirler? duyurusunu yaptılar. Üye olmak isteyenler, internet üzerinden başvuru formlarını doldurup çalıştıkları okulun müdürlüğüne vermeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber