Büyükşehir'den Başkent'e sosyal alanlı iki cami

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokol imzalayarak Başkent'e iki cami ve sosyal alanlar kazandıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı. Meclisin haziran ayı toplantılarında kent gündemine ilişkin önemli kararlar alındı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Yenimahalle'de yaşadığı istifalar Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine de taşındı. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ile Belediye Meclisi'ndeki 5 CHP'li üye, partilerinden istifalarını Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sundu.

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin, mecliste tüm partilerin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda; iki cami ve çevresinde külliye, rekreasyon alanı, öğrenci yurdu gibi sosyal alanlar yapması kararlaştırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanacak ilk protokol çerçevesinde Altındağ İlçesi Yenice Mahallesi İtfaiye Meydanı'nda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Maliye Bakanlığı'na devrettiği ve Diyanet İşleri Başkanlığı kullanımına bırakılan 9 bin 960 metrekare yüzölçümlü arsa üzerine cami ve külliyenin projeleri yapılacak. Ayrıca aynı meydanda, 4 bin 557 metrekare alana kapalı otopark, otobüs hareket noktası, cami avlusu ve yeşil alan düzenlemesinin yapımı konusunda Belediye ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında protokol imzalanacak.

Belediye meclisinde yine oybirliği ile alınan diğer bir karar doğrultusunda da Konya Yolu Üzerinde Gazi Mahallesi sınırlarında DHMİ yanında bulunan ve Bakanlar Kurulu kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen Hazine arazisinde cami inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanacak protokol ile 14 bin 2 metrekare yüzölçümü alan üzerine cami ve müştemalatı ile yüksek öğrenci yurdu yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber