Konya'nın hava kirliliği yeni projeyle çözülecek

Her kış mevsimi hava kirliliği sorunu yaşayan Konya'nın bu sorunu, belediyenin hazırladığı 'Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi' ile çözülecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, temiz havanın, sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin ve dünyanın birinci gündem maddesi olması gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in verdiği bilgilere göre, 'Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi', Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsü (RIVM)'nün desteğiyle, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın sorumluluğunda Büyükşehir Belediyesi ile Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla hazırlandı. Projenin sonuç toplantısında söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, çalışma hakkında bilgi verdi. Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsü'nden proje lideri Henk Bloemen de projeyi sonuçlandırmaktan mutlu olduklarını söyledi. Bloemen, projeden başarılı ve olumlu sonuçlar elde edildiğini kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, sözkonusu projeyle bilgiye dayalı yönetim örneğini hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Hava kirliliği sorununun çözümü konusunda kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Akyürek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Konya'yı merkez alarak bölgede temiz hava çalışması başlatacağını ifade etti.

Toplam 2 yıl süren ve 300 bin Euro'luk bütçesi Hollanda Hükümeti'nce finanse edilen proje, Konya il sınırları içinde hava kirliliğine sebebiyet veren kaynakların tam olarak belirlenmesi ve tedbirlerin buna göre alınması amacıyla hazırlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber