Gaziantep polisi 6 ayda 7 bin anaokulu öğrencisine trafik eğitimi verdi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan ve 6 aydır yürütülmekte olan Minik Kalplerdeki Polisler Projesi tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan ve 6 aydır yürütülmekte olan Minik Kalplerdeki Polisler Projesi tamamlandı. Proje kapsamında anaokulu ve kreşlerde eğitim gören 02?06 yaş grubu 7 bin çocuğa temel trafik ve güvenlik konularında eğitim verildi. Polis tarafından oluşturulan uzman ekipler çocuklarla oyunlar oynayarak, masallar anlatarak temel trafik ve güvenlik konularında eğitici bilgiler verdi.

Polislerin sıcak yüzünü yakından gören miniklerin sevinçleri görmek kendilerini mutlu ettiğini belirten Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, yapılan programın çok verimli geçtiğini ifade etti. Projenin tamamlanmasıyla miniklere program yapıldı. Program sonunda hediyeler ve ikramlarda bulunulan çocuklara Minik Polis Kimlik Kartı verilerek emniyet teşkilatının birer personeli olarak görevlendirildi. İlk görevlerine çıkan minik polislerin telsiz konuşmaları ise gerçeğini aratmadı.

Okul idarecileri ve eğitimcileri, uygulanan bu projenin çok önemli olduğunu, çocuklarda polis korkusunun önemli ölçüde azaldığını, minik kalplerin kazanılmasının özellikle anlamlı olduğunu, polis halk ilişkilerinin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. İdareciler, öğrenci ve velilerden de bu uygulama ile ilgili çok sayıda olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber