BBDK ve TMSF başkanı ile kurul üyelerinin maaş artışına Babacan engeli

Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBDK ve TMSF başkanı ile kurul üyelerinin maaş artışını öngören madde Devlet Bakanı Babacan'ın karşı çıkmasına rağmen AKP ve CHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Bankacılık Kanun Tasarısı görüşmeleri sırasında Devlet Bakanı Ali Babacan'ın katılmadığı pek çok önerge AKP ve CHP milletvekillerinin oybirliğine yakın ittifakıyla komisyonda kabul edildi.

Görüşmeler sırasında Babacan, CHP'lilerin gereksiz soru ve açıklamalarla sistematik biçimde tasarıyı engellemeye çalıştığını belirterek, sorulara yanıt vermedi. Komisyondaki hükümet koltuğunu gece saat 23.00 civarında Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den devralan Babacan, tepkisiz tavrını sabaha kadar sürdürdü. CHP'li milletvekilleri, "Sfenks gibi oturuyorsunuz", "IMF karşısında da böyle sessiz mi kalıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

'Personele yansıtılsın'
Babacan'ın "hükümette görüşülmedi", "kamudaki denge bozulur", "Başbakan bu konuda hassas" diye karşı çıktığı maaş artışları, CHP ve AKP'li komisyon üyelerinin ortak tavrıyla yasaya girdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkanlarına ilave tazminat ödemesiyle Başbakanlık Müsteşarı için belirlenen her türlü ödemeler dahil mali ve sosyal hakların iki katına kadar aylık ücret ödenmesi sağlandı. Üyelere ise başkana yapılanın yüzde 95'i kadar ödeme yapılacak. AKP'liler Babacan'ın "Hükümet katılmıyor" dediği zam önergelerini savunurken, "Yasayı biz yapıyoruz" dedi.

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ücret zammını, personele yansıtılmaması halinde kendisinin de istemediğini belirtti. Bilgin, yakın çevresine "Bu durum beni çok üzüyor" dedi.
BDDK bürokratları da, "Bu maaşlarla devam etmek zor, sektör zarar görür" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber