Zirveliler Amerika'da Türk kültürünü anlatıyor

Zirve Üniversitesi'nin Amerika'ya gönderdiği 27 öğrencinin hem dil öğrendiği hem de Türk kültürünü anlattığı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Mayıs'ta Amerika'ya giden 27 öğrenci Purdue Üniversitesi'nde derslere başladı. İki kişilik özel odalara yerleştirilen öğrenciler ilk olarak kur belirleme sınavına girdi. Öğrenciler, high intermediate, advance ve master sınıflarında eğitim görmeye başladı.

Sınıflarında Koreli, İspanyol ve Arap öğrencilerin çok olduğunu belirten Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Rümeysa Yaka, ?Farklı ülkelerden sınıf arkadaşlarımızın olmasını çok yadırgamadık. Çünkü Zirve Üniversitesi'ndeyken de 41 farklı ülkeden arkadaşımız vardı. Farklı kültürden insanları tanımak, onlarla aynı eğitimi almak çok güzel.? diye konuştu.

Zirve Üniversitesi'nde aldıkları hazırlık eğitiminin faydasını gördüklerini söyleyen İktisat öğrencisi Kübra Akyüz ise derslerde hiç zorlanmadıklarını, Amerikalı eğitmenlerden eğitim almış olmanın avantajını Amerika'da gördüklerini dile getirdi.

Akşamları toplanıp her ülkenin farklı farklı gösteriler yaptığını anlatan Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği öğrencisi Mutlu Yılmaz da gelecek hafta kendilerinin de sıra gecesi düzenleyeceklerini ve çiğ köfte yapacaklarını söyledi. Türk kültürünü en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Yılmaz, farklı yörelerden çeşitli programlar hazırlayacaklarını belirtti.

Purdue Üniversitesi'nin birçok olanaklarından faydalandıklarını anlatan Hukuk Fakültesi öğrencisi Sibel Çilek, üniversitenin hafta sonları geziler düzenlediğini, derslerden fırsat buldukça Amerika'yı keşfetmeye devam edeceklerini söyledi. Çilek, ?Amerika deneyimi bizim için gerçekten çok güzel oldu. Bize bu olanağı sunan başta üniversiteme ve hocalarımıza arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber