Balkan gençleri dostluk için sahada

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Balkan Futbol Turnuvası, Merinos Stadı'nda düzenlenen törenle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 7 ülkeden 8 takımın 175 sporcuyla katıldığı turnuvanın açılış maçında Bulgaristan'ın FK Bekta Plovdiv ile Makedonya'nın FK Shkupi takımları karşı karşıya geldi.

Turnuvaya Bulgaristan'dan FK Bekta Plovdiv, Makedonya'dan FK Shkupi, Kosova'dan KF Drita ve FK Priştina, Türkiye'den Bursaspor, Karadağ'dan FK Lovçen, Arnavutluk'tan KS Teuta ile Sırbistan'dan FC Ternovçi takımları katılıyor.

Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD)'nin katkılarıyla düzenlenen organizasyonun açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, turnuvanın her yıl daha da fazla ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Turnuvayı düzenlemelerindeki temel amacın Balkan ülkeleri arasında kardeşliği ve dostluğu pekiştirmek olduğuna vurgu yapan Dündar, şunları söyledi: ?Genç sporcularımızı Bursa'da buluşturuyoruz. Burada görünen amaç futbol ancak turnuvanın çok daha derin bir anlamı var; o da kardeşlik ve dostluk. Gençlerimiz burada oldukları süre içinde hem Bursa'yı gezme fırsatı bulacaklar, hem de geleceğe dair kalıcı dostluklar kuracaklar.?

Dündar, belediye olarak Balkanlarla teknik anlamda sürdürülen ilişkilerin sosyal ve kültürel paylaşımlarla daha da güçlendiğine dikkati çekti.

Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şuayip Toprak ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ise Mustafa Dündar'a ve turnuvaya destek veren herkese teşekkür etti.

Dündar, turnuvaya katılan tüm takımlarla fotoğraf çektirerek futbolcularla sohbet etti. Takımlar Dündar'a flamalarını sunarken, Priştina takımı da Kosova'nın Bağımsızlık Bildirgesi'ni hediye etti.

Turnuvanın ilk karşılaşması olan FK Bekta Plovdiv ve FK Shkupi maçının başlama vuruşunu Başkan Mustafa Dündar yaptı. Sıcak havaya rağmen çekişmeli geçen maçta, turnuvanın ilk sevinen takımı 3-0'lık skorla Bulgaristan'ın Bekta Plovdiv takımı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber