İstanbul'da termometreler 34 dereceyi gösterdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da termometreler 34 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan çocuklar süs havuzuna, vatandaşlar ise sahillere koştu. Kavurucu güneşin altında ekmek parası peşinde koşanlar ise zor anlar yaşadı.

İstanbul'da hava sıcaklıkları 34 derecenin üstüne çıkarken, vatandaşlar türlü türlü serinleme yöntemlerine başvurdu. Sıcak havanın keyfini çıkaranlar ise çocuklar oldu. Zeytinburnu'nda geçtiğimiz günlerde girdikleri süs havuzunda elektrik akımına kapılan bir çocuğun ölümü, kardeşinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaydan ders çıkarmayan çocuklar, Beyoğlu'nda bir süs havuzunda tehlikeye aldırmadan suyun keyfini çıkardı. Adeta Boğaz'ın serin sularına dalar gibi havuza atlayan çocuklar, "Hava çok sıcak. Burada yüzüyoruz. Su çok güzel" dedi.

Sıcaktan bunalan vatandaşlar da sahillere koştu. Kendilerini Boğaz'ın serin sularına bırakan vatandaşlar, serinlemeye çalıştı. İşten kaçıp denize girmek için Sarayburnu'na gelen Bülent Uzun isimli bir vatandaş, "Havalar sıcak. Soluğu denizde alıyoruz. İşten kaçtık, patrona selam. Bizi bekleme, git kendine yeni eleman bul. Deniz çok soğuk. İşten kaçarsak her gün geleceğiz" dedi.

Sıcaktan bunalanlar sadece insanlar olmadı. Kuşlar da süs havuzlarından su içerek serinledi.

Kimileri sıcak havanın tadını çıkarırken, kavurucu güneşin altında ekmek parası için çalışmak zorunda olanlar ise zor anlar yaşadı. Güneşin altında tuğla dizip duvar ören inşaat işçileri, "Yazın inşaatta çalışmak çok zor. Sabahtan giriyoruz, akşama kadar sadece suya çalışıyoruz. Akşam 06.00'ya kadar su içiyoruz. 8-9 saat sıcağın altında çalışıyoruz. Havalar sıcak. Ekmek parası için güneşin altında çalışıyoruz. Bir şekilde ekmek parasını kazanacağız, yapacak bir şey yok. Allah herkese kolaylık versin" dedi.

İnşaat işçilerinin yanı sıra sıcak havada ekmek parası peşinde koşan dönerciler de zor anlar yaşadı. Kavurucu sıcakta döner ocağı başında duran işçiler, "Dışarısı 34 derece, burası 90 derece. Zor oluyor ama ne yapalım, ekmek parası. Mecbur çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber