Samsunlu bayanlar, kadın hastalıkları konusunda bilgilendiriliyor

Samsun Valisi'nin eşi Hülya Aksoy'un kent genelinde başlattığı 'Meme ve rahim kanseri' konulu bilgilendirme projesine Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi de destek verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Valisi'nin eşi Hülya Aksoy'un kent genelinde başlattığı 'Meme ve rahim kanseri' konulu bilgilendirme projesine Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi de destek verdi. Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında ilçe ilçe köy köy dolaşıp toplantılar düzenleyen Hülya Aksoy ve Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, bu kez Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi tarafından bir araya toplanan kadınları bilinçlendirerek sağlık taramasından geçirdi.

Kimse Yok Mu Derneği toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte projeyi neden desteklediğini anlatan Aksoy, "Bugüne kadar 3 bin toplantı düzenledik. Ne yazık ki meme kanseri kadınlarda sıkça görülen ve en sık ölüme neden olan kanser türü. Özellikle erken tanı hayat kurtarıyor, bu sebeple bu etkinliklere önem veriyoruz. Mücadele etme adına gitmediğimiz köy kasaba ve ilçe kalmadı. Şimdi de Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımlarıyla sizleri bilgilendirmek için buradayız. Bu nedenle sizleri bizlerle buluşturan Kimse Yok Mu yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Projeyi çok önemsediklerini ve destek verdiklerini kaydeden Kimse Yok Mu Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Osman Katrancı ise şöyle konuştu: ?Samsun Valisi'nin eşi Hülya Aksoy'un öncülüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'ne destek amacıyla derneğimizin bünyesinde bulunan kadınlarımızı ve Kimse Yok Mu Derneği tarafından takip edilen mağdur durumdaki kadınlarımızı da bu eğitime katmak istedik. Kimse Yok Mu olarak bu projeye destek veriyoruz. Biz sadece yardım kuruluşu değil, aynı zamanda topluma destek veren, katkı sağlayan bir kuruluş olduğumuzu göstermek istiyoruz.?

Programda Canik Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri kadınlara, kendi kendilerine meme muayenesini nasıl yapacaklarını anlattı. Daha sonra Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüsü bayan doktorlar ve sağlık görevlileri, kadınları sağlık taramasından geçirdi. Etkinlik sonunda katılımcılara konuyla ilgili dökümanlar da verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber