Başbakan Erdoğan: Yaşananlar sadece ve sadece normalleşme sürecidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de yıllarca ötekileştirilen, horlanan ve dışlanan insanların eşit yurttaş haline gelmesi farklı yerlere çekilmemeli. Türkiye'de yaşanan sadece ve sadece normalleşme sürecidir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğunluğun azınlığa tahakkümü nasıl bir zulümse azınlığın çoğunluğa tahakkümünün de aynı şekilde zulüm olduğunu söyleyen Erdoğan, çoğunluğun azınlığa tahakkümünün kabul edilemeyeceği gibi tersinin de kabul edilemeyeceğini belirtti. Türkiye'nin 10 yıllar boyunca bunu yaşadığını belirten Erdoğan, "Seçkinlerin, belli zümrelerin çoğunluğa hükmettiği, baskıyla aldığı kararları uyguladığı bir ülke oldu Türkiye. Belli yaşam tarzları zorlanırken, tercih ve özgürlükler ortadan kaldırılmış, milletin feryadı temel alınmamış, millete tepeden bakanlar millete dayatmacı olmuştur. Şimdi bunlar farklı yaşam tarzlarının görünür olmasından rahatsızlık duyuyorlar. Kendi yaşam tarzları tehdit altındaymış gibi diğerlerini tehdit olarak gösteriyorlar." şeklinde konuştu.

CHP BU ÜLKEYE BU DEMOKRASİ GETİRMEMİŞ, AKSİNE ENGELLEMİŞTİR

Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet Halk Fıkrası'nı anlattı. Gazi Kemal'in demokrasiye çok partili hayata geçiş amacıyla böyle bir adım attığını belirten Erdoğan, "Türkiye bir muhalefete o kadar hasret ki Cumhuriyet Halk Fıkrası millet nezdinden büyük itibar görüyor." dedi. Ancak bu partinin kısa sürede kapatıldığını anlatan Erdoğan, çok partili hayata ancak 16 yıl sonra geçildiğini, CHP'lilerin de bundan kendilerine pay çıkararak "demokrasi biz getirdik" dediklerini anlattı. Erdoğan, "CHP bu ülkeye bu demokrasi getirmemiştir. CHP demokrasinin önünde engel olmuş, mümkün olduğunca da demokrasiye geçişi ertelemiştir." diye konuştu.

27 MAYIS, 12 EYLÜL VE 28 ŞUBAT DEMOKRASİYİ SADECE GECİKTİRDİ

27 Mayıs müdahalesinin bütün hukuksuzluğuna, bütün zulmüne rağmen Türkiye'de sadece demokrasinin gelişimin geciktirdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Arkasında kim var? CHP." dedi. 12 Eylül'ün de hukuksuzluğuna, baskılara rağmen Türkiye'de değişimi sadece ertelediğini söyleyen Erdoğan, 28 Şubat'ın da aynı şekilde Türkiye'yi rayından çıkardığını, ama Türkiye'nin yeniden raya girip gelişmeye devam ettiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu milletin akıp gittiği bir mecra var. Unutmayın dere yatağında akar. İstediğiniz kadar, zorla derenin yatağını değiştirmeye kalkın dere yatağını gene bulur önünde hangi engeller varsa onları yıkıp geçer. Asırlardır bu millet son derece kararlı ve azimli bir şekilde bir medeniyet tasavvuruyla geleceğe doğru akıyor. Milletimizin önüne dağlar da dikilse setler de çekilse bütün engelleri aşmıştır."

TÜRKİYE'DE ARTIK CUNTALAR DÖNEMİ, ÇETELER DARBELER DÖNEMİ TARİHE KARIŞMIŞTIR

Her girişime bu milletin gerektiğinde gereken cevabı en sert şekilde verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "12 Haziran tıpkı 3 Kasım gibi bu cevaplardan biridir. 12 Haziran milletin değişim arzusunu çok güçlü bir şekilde sandığa yansımasıdır. 12 Haziran Türkiye'nin 2023 tasavvuruna vurulmuş bir onaydır. 12 Haziran Türkiye'nin değişim ve büyüme sürecinde çok önemli bir virajın geride bırakılmasıdır." şeklinde konuştu.

12 Haziran'da seçimleri kazananın AK Parti değil millet olduğunu, 75 milyon vatandaş, Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'de artık cuntalar dönemi, çeteler darbeler dönemi tarihe karışmıştır." vurgusunda bulundu.

4+4+4 İLE ÖZGÜRLÜKLERİN ÜZERİNDEKİ ÇİZGİLERİ KALDIRDIK

AK Parti'nin yıllardan beri devam eden anlamsız baskıları kaldıran kadro olduğunu belirten Erdoğan, buna örnek olarak da 4+4+4 olarak bilinen kademeli eğitim sistemini örnek verdi. Erdoğan, "75 milyonu hayat tarzı kadar seçme ve tercih etme özgürlüğüne saygı duyan kadroyuz. 4+4+4 ile yasaklama ve kısıtlama değil veliler ve öğrenciler için daha fazla tercih hakkı getirdik. Bazıları için bazı tercihlerin üzeri çizilmişti. Biz bu çizgileri kaldırdık.? dedi.

CHP OLSA OLSA DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN OLUR

Kimseye siyer dersini, seçmeli Kur'an dersini dayatmadıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, ?Aksine bu tercihleri açıyor milletimizin önüne koyuyoruz. 4+4+4'ü Anayasa Mahkemesi'ne taşımak baskıcı statükocu zihniyetin ortaya çıkmasıdır. Yeni CHP diyorlar, bunu neresi yeni? Olsa olsa doğan görünümlü şahin olur bunlardan, başka bir şey olmaz." diye konuştu.

Er ya da geç muhalefetin de değişime ayak uyduracağını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "Demokrasi savunucusu olmak, bedel ödemeyi mücadele etmeyi zor zamanda doğru tutum takınmayı gerektirir. Zor zamanda tutucu, kolay zamanda demokrat olunmaz. Demokratik söylemlerin eyleme dönüşmesiyle, zor zamanda ete kemiğe bürünmesiyle olur. Bir çiçekle bahar olmaz. Muhalefetin hala statükoya tutunduğunu görüyoruz. Bu değişim partileri de değişmeye zorlayacak. Bizim de ihtiyaç duyduğumuz kaliteli, seviyeli muhalefet er ya da geç oluşacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber