Polise kaleşnikoflu saldırı düzenleyen şahıs yakalandı

Mersin'de polis merkezi önünde nöbet tutan çevik kuvvet ekiplerine kaleşnikofla saldırı düzenlediği belirlenen terör örgütü üyesinin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) lehine düzenlenen korsan gösterilerde polislere, iş yerlerine ve araçlara molotoflu saldırı düzenleyen örgüt yandaşlarının yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Özel Harekat polislerinin de desteği ile Şevket Sümer, Güneş ve Hal mahallelerinde sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 6'sı çocuk 12 kişi yakalandı.

Yakalanan kişilerle ilgili yapılan incelemede, şüphelilerden V.K.'nin, 21 Mart akşamı Siteler Polis Merkezi önünde nöbet tutan çevik kuvvet ekiplerine kaleşnikoflu saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu belirlendi.

Aynı operasyonda gözaltına alınan M.K.'nin ise, 10 Mayıs'ta Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle'deki bir börekçi dükkanına parça tesirli el yapımı patlayıcıyı atan şahıs olduğu tespit edildi.

Diğer şüphelilerin de, yasa dışı gösterilerde polise ve bazı iş yerlerine molotoflu ve taşlı saldırı düzenledikleri belirlendi. Şüpheliler, hastanede alınan sağlık raporlarının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber