'Canik'e 15 milyon insan gelecek'

Ticaret, alışveriş, kültür ve spor merkezleriyle Samsun'un çekim merkezi haline gelen ve nüfusunu 8 yılda yüzde 43 artıran Canik, yılda 15 milyon insanı kendine çekecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Osman Genç, "Canik'i dünya kenti yaptık." dedi

Bir zamanlar Samsun'un yükünü çeken ve arka bahçe görülen Canik, şimdi cazibe merkezi oldu. Canik, yılda 530 bin kişinin kapısından içeri girdiği Canik Kültür Merkezi, yine yılda 150 bin kişinin yararlandığı Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, 100 binlerce insanı kendine çeken Samsun'un seyir terası olan Meşe Kültür Tesisleri, her gün binlerce insana kapılarını açan Medicana, Romatem Hastaneleri, Baumax ve Metro Gross Market'in ardından şimdi de yılda 12 milyon müşteri hedefleyen Lovelet'e ev sahipliği yapıyor.

"İSTANBUL'UN NÜFUSU KADAR İNSAN GELECEK"

Nüfusu 100 bine yaklaşan Canik ilçesinin Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz ve Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgesi olduklarını ifade ederek, "Türkiye'de nüfusu bu hızda artan ve gelişen bir başka yer yok. Hem nüfusumuz yüzde 43 arttı hem de ilçemize 2 milyar liralık yatırım yapıldı. 'Canik'i çekim ve cazibe merkezi yaptık' derken bunu lafta değil, rakamlarla söylüyoruz. Bizim çalışmalarımız sonucu Samsun'a kazandırdığımız sadece Lovelet 12 milyon insanı kendine çekecek. Diğer alışveriş merkezleri, oteller ve sağlık merkezleri, eğitim yuvaları ile birlikte bu rakam 15 milyonu buluyor. Yani Canik'e yılda dünya şehri İstanbul'un nüfusu kadar insan gelecek. 'Samsun'u önceden olduğu gibi yeniden ikinci İstanbul yapabiliriz' demiştim, şimdi bunu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum." ifadesini kullandı.

"NE ARARSAN CANİK'TE VAR"

Canik'i de dünya şehri yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Bölgenin en büyük alışveriş merkezleri, en büyük sağlık merkezleri Canik'te. İlçemizde Alman ve Avusturya firmaları olmak üzere iki tane uluslararası yatırım var. En büyük kentsel dönüşüm ilçemizde yükseliyor. İnsanlar ihtiyaçlarını artık Canik'ten karşılıyor. Canik'te ne ararsan var. Dünyanın insanı ilçemize geliyor. Dolayısıyla Canik de artık bir dünya kenti olmuştur. Canik ismini Türkiye'nin her yerinde duymak mümkün. Ancak bunlar yeterli değil. Canik'i sancak dönemindeki o ihtişamlı günlerine yeniden döndürmeye kararlıyız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber