Şarkışla'da toplum yararına çalışma programı

Şarkışla ilçesinde "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında aralarında kadınlarında bulunduğu 60 kişi, belediye bünyesinde temizlik işlerinde görev yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şarkışla Belediyesi'nde 6 ay süreyle geçici olarak çalışan işçiler, ilçedeki Garipler ve Yıldırım mezarlıklarında temizlik çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İŞKUR ile imzaladıkları protokol kapsamında işe alınan 60 kişinin ilçede çevre düzenlemesi, park ve bahçeler, kaldırım düzenleme gibi çalışmalarda görev yapacaklarını belirtti.

Proje kapsamında işe alınan 60 kişinin mezarlıkta yaptığı temizlik çalışmalarını inceleyen Gültekin, "Mezarlıklarımıza yıllardır el değmemişti. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, Şarkışla'yı temiz bir Şarkışla haline getireceğiz" dedi.

Mezarlık temizliğinde görev alan ev kadını Tülay Şahin (33) kendilerini iş sahibi yapanlara teşekkür ederek, "İlkokul mezunu olarak evime, çocuklarıma bir ekmek götürdüğüm için çok mutluyum. Mezarlıkta temizlerim, çevreyi de, Şarkışla'yı seviyorum" dedi.

Engin Koca adlı işçi ise İŞKUR ve belediyenin ortaklaşa düzenledikleri toplum yararına çalışma programı kapsamında bir iş sahibi olduğunu söyledi. Koca,

"Bir taraftan mezarı temizlerken diğer taraftan da Şarkışla'nın daha güzel bir görünüme kavuşması için park bahçe ve yollarda çiçekler dikiyoruz. Bize verilen işlerden çok memnunuz" dedi.

Sevgi Öztürk ise işlerinin sürekliliğini istediklerini belirterek, "Ayakta durmak, yavrularımıza sürekli bir ekmek götürmek, istiyoruz" dedi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber