Muhasebeciler 23 yıl sonra sokağa çıktı

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi binlerce memur, 3568 Sayılı Meslek Yasası'nın kabul edilişinin 23'üncü yıldönümünde sokağa döküldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen eyleme Bursa'da çalışan muhasebeci ve mali müşavirler de Setbaşı'ndaki eylemle destek verdi. Binlerce muhasebeci, açtıkları pankartlarla sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Mesut Topçu, muhasebecilerin hakları ve taleplerini anlattı. Meslek yasasının kabul edilişinin 23. yıl dönümünde siyasilerden ?vicdan muhasebesi' yapmalarını isteyen Topçu, şunları dile getirdi:

?Sadece siyasileri değil, aynı zamanda yıllardır ağır vesayet baskısı altında meslek mensuplarına göz açtırmayan maliye bürokrasisini de muhasebe yapmaya davet ediyoruz. Yani herkes için 13 Haziran gününü ?vicdan muhasebesi günü' ilan ediyoruz.?

Topçu, muhasebecilerin 16 maddeden oluşan taleplerini dile getirdi. Ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyan muhasebeciler, olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber