Erzin'de 102 öğrenci okula kazandırıldı

Hatay'ın Erzin Kaymakamı İskender Yönden'in önderliğindeki uygulanan okullara öğrencilerin kazandırılması projesiyle 102 öğrenci okula kazandırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maddi durumundan dolayı okula devam edemeyen öğrencilerin ayakkabısından okul kıyafetine kadar tüm ihtiyaçları karşılandı.

Erzin'de 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanan proje, maddi sıkıntılardan dolayı okulu bırakarak kayısı, portakal, üzüm ve zeytin toplamaya giden ilköğretim öğrencilerini yeniden okula kazandırdı. Kaymakam İskender Yönden'in talimatıyla ilk olarak Bahçelievler Mahallesi'ndeki Muzaffer Tuğsavur İlköğretim Okulu pilot nokta seçildi. Öğretmenler tarafından belirlenen ve devamsızlığı bulunan 9 öğrenciye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kırtasiye malzemeleri, ayakkabı, mont ve çeşitli giysiler alındı. Öğrencilerin okula önem vermeye başlamasıyla bu proje Cumhuriyet, Şükrüpaşa, Yeşiltepe, Turunçlu Burnaz, Atatürk ve Erzin İlköğretim Okullarında da uygulandı. Erzin Kaymakamı İskender Yönden, eğitim yılı içerisinde okula gelmeyen öğrencilerin evlerini ziyaret etti. Velileri çocuklarını okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalışan Yönden, ailelerin maddi sıkıntılarını çözme sözü verdi. İlk etapta 35 daha sonra 102 öğrenci okula dönmeye ikna edildi. Okula dönen öğrencilerin tüm ihtiyaçları kaymakamlık tarafından karşılandı.

Maddi sıkıntıların eğitim önünde engel olmayacağını savunan Erzin Kaymakamı İskender Yönden, başlattıkları pojenin öğrencileri yeniden okula kazandırdığını söyledi. Projelerinin yalnızca ilçede kalmayarak Türkiye'nin dört bir yanında uygulanmasını isteyen Kaymakam Yönden, ?'Bu proje eğitim açısından bir milat. Biz maddi sıkıntıları, okula göndermemeyi Doğu Anadolu'da görüyorduk. Ama baktık ki Akdeniz Bölgesi'nde de yine aynı sorun var. Biz de çalışma arkadaşlarımızla oturup bu eğitim sorunu nasıl çözülür, onu masaya yatırdık. Ve ortaya genellikle bağda, bahçede çalışan aileler, maddi durumları kötü olan aileler çıktı. Biz de o aileleri belirledik, kapılarına kadar gidip çocuklarını okula göndermelerini istedik. Ne ihtiyaçları varsa onu karşılama sözü verdik ve bu sözümüzü yerine getirdik. Çok şükür 102 öğrencimizi okula kazandırdık.'' dedi.

İkna turlarının devam edeceğini ifade eden Kaymakam İskender Yönden, şunları söyledi: ??Erzin'de ne kadar maddi durumu iyi olmayan aile varsa ve bu aileler çocuklarını okula göndermiyorsa biz bu ailelerin kapısını çalacağız. Kaymakamlık olarak biz vatandaşımız için çalışıyoruz. Çatısı zararlı ve evine su damlıyor olsa bu bizim yüreğimizi sızlatıyor. Çünkü biz Osmanlı torunuyuz. O yüzden dün ecdadımız ne yapmışsa, bizde onları uyguluyoruz. Öğrencinin ayakkabısı, kıyafeti yoksa biz bunu çok şükür temin ediyor, ulaştırıyoruz. Kaymakamlığımızda açtığımız ve birçok ilçeye örnek olan ?Sosyal Market'le zenginden alıp, fakire veriyoruz. Giydiriyor, yediriyor, içiriyoruz. Bu projeler sayesinde vatandaşımızla köprü kuruyor, devletin o sıcak elini onlara hissettiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber