BTÜ'de bölüm sayısı 4'e çıkıyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, sanayi ilişkilerini geliştireceklerini söyledi. Durmazlar Makina'yı ziyaret eden Sürmen, işbirliği yapabilecekleri mesajı verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Durmazlar Makina'yı ziyaret etmekten mutlu olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, iki olan bölüm sayılarının yeni eğitim öğretim yılında dörde çıkacağını açıkladı. Yabancı diller yüksek okulunun 152 Evler Kampüsü'ne taşınacağını belirten Sürmen, ?Hızla büyüme ya da plansız büyüme istemiyoruz. Onun için öğrenci sayısının 10 binin üzerine çıkmamasını hedefliyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz Ar-Ge olacak. Bunun için de İngilizce vazgeçilmez bir öneme sahip. Yabancı dille desteklenmeksizin öğrencilerimizin teknik altyapısının en üst düzeyde olması bize göre mümkün değil.? dedi.

?Sanayi ile bütünleşmemiş bir Bursa Teknik Üniversitesi düşünemiyorum.? diyen Sürmen, ?Altyapımız hazır oluncaya kadar yapabileceğimiz ortak çalışmalar da var. Oluşturacağımız üst strateji heyetleri yardımıyla sürekli bir işbirliği sağlayabiliriz. Sizinle yapacağımız projelerin başarıya ulaşması ve sonuca varması bizim en büyük ödülümüz olur.? şeklinde konuştu.

Durmazlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin artık hızlı büyüdüğünü ve firmalara olan talebin arttığını belirten Durmaz şunları söyledi:

?Türkiye büyüyünce Türk firmalarının yurtdışında aranılırlığı artıyor. Yurtdışında faaliyet gösterebilmek için çok iyi derecede eğitim almış ama daha önemlisi İngilizce konusunda sorunsuz teknik eleman ihtiyacı doğuyor. Geçmişte bazı projelerde taleplerimize cevap alamadık. Destek sözünüz bize mutluluk veriyor.?

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen'e Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Korkmaz ile Dekan Yardımcısı Doçent Dr. Ali Rıza Yıldız eşlik ederken, Durmazlar Makine Genel Müdürü Ahmet Civan da ziyarette hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber