Hilvan'a 650 kişilik cami ve Kur'an kursu yapılıyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 600 kişilik cami ve 40 kişilik yatılı kız Kur'an kursu yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından temeli atılan tesisin kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan'da bir takım temaslarda bulundu. Örnek köy olarak seçilen Gölcük köyüne giderek burada vatandaşlarla bir araya gelen Vali Güvenç ve beraberindekiler, vatandaşların sorunlarını dinledi. Gölcük-Kuskunlu köyleri arasında yürütülen yol çalışmalarını denetleyen Güvenç, daha sonra şehir merkezine geçti. Karacurun Mahallesi'nde Diyanet Vakfı ve hayırseverler tarafından yaptırılacak cami ve kız Kur'an kursu binasının temelini Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ve çok sayıda vatandaş tarafından atıldı.

Açılışta konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, yapılan cami ve Kur'an kursunu Kabe-i Muazzama'nın bir şubesi olarak nitelendirdi. Yapılacak olan caminin 600 kişi kapasiteli olacağını belirten Yaman, "40 öğrenci kapasiteli yatılı kız Kur'an kursu ve taziyeevi inşaatı yaklaşık 990 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Cumhuriyetle yaşıt olan Hilvanımızın ilk hafız kızlarını yetiştirecek olan kursun ve camiinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Vali ve beraberindeki heyet daha sonra Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)'nin açılışına katıldı. Burada GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile merkezin açılış kurdelesini kesen Vali Güvenç, kadınların sosyal statüsünü artırıcı projelerin hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Celalettin Vali Güvenç, Hilvan gezisi kapsamında Cheetos Gelişim Merkezi'ni de ziyaret etti. Güvenç'e buradaki kurslara katılan çocuklar İngilizce mini bir konser verdi. Vali Güvenç, daha sonra halk eğitim merkezindeki bayan kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaların sergisinin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber