'Dilenen çocuğa yardım etmek sokağa itilmesine yardımcı oluyor'

Antalya Manavgat Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, sokakta dilenci çocuklara para verme ve sattıkları üründen almanın çocukları sokağa mahkûm edeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dilenci ve satıcı çocukları sokaktan kurtarmanın yolunun onlara para vermekten geçmediğini belirten Gündoğmuş, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin gelişmesi gerektiğini kaydetti.

Alper Tunga Gündoğmuş, toplum destekli polislik hizmetleri kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün sokak çocuklarını kurtarmak için 'Çiçekler Solmasın Anneler Ağlamasın' projesi kapsamında 192 çocuğun kurtarıldığını belirtti.

Manavgat'ta bu konuda çok hassas olduklarını ve bu tür girişimleri hemen önlediklerini söyleyen Gündoğmuş, "Çocuklarımız çocuk istismarcılarının eline bırakmayalım. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocukluğunu yaşayamayan, temel eğitimden faydalanamayan çocukların, her türlü suça sürüklenmeye müsait olduğu unutulmamalıdır. Dilenci ve satıcı çocukları sokaktan kurtarmanın yolu onlara para vererek olmaz. Para verdiğimiz her çocuk aslından bizden uzaklaşır ve sokağa mahkum olur. Çocuklarımızın geleceğinin kararmaması için onlara vererek sokağa itme yerine elinden tutarak eğitimini tamamlamasına yardımcı olalım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber