Lösemi hastası Abdullah Erten, yetkililerden yardım bekliyor

Muşlu Abdullah Erten (11), yıllardır lösemi hastalığı ile mücadele ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden Abdullah Erten'in babası Nurettin Erten, kıt imkanlar ile hem hasta çocuğuna bakıyor hem de 4 çocuğunu okutmaya çalıyor. Nurettin Erten, uzun yıllar tek başına verdiği bu mücadelede, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Memur maaşı dışında herhangi bir yan gelirinin olmadığını söyleyen Erten, "Hiçbir insan doğarken zengin ya da fakir, sağlıklı ya da hasta olmayı seçme şansına sahip değildir. Lösemili bir çocuğun, aylarca hastane köşelerinde bir torba kan, bir torba trombosit peşinde koşması ve maske taktığı için lösemili çocuklardan uzaklaştırılması onlara acıyarak bakılması, bir çocuğun her an ölüm korkusu ile yaşamalarının ne olduğunu anlamak için o hastalığı yaşamak gerekir. Bunu ancak yaşayan bilir." dedi. Ağır tedavi ve masraf giderlerinin altında ezilmekten de öte yıllarca evine gelmediğini belirten baba Erten, hastalık sürecinde yaşanan sıkıntı ve dertlerin görmezden gelinmesinden yakınıyor.

Lösemili hasta Abdullah Erten ise "7 yıllar bu hastalık ile mücadele ediyorum. En büyük destekçim babam. Babam bana her seferinde destek çıkıyor, benim ile çok ilgileniyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber