Bakan Çağlayan: Türkiye'nin konulan hedefleri ulaşmasından şüphemiz yok

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracat Stratejisi'nde, 2023 yılı itibarıyla Türkiye'nin ihracatının 500 milyar dolara ulaşması, Türkiye ekonomisinin ilk 10 ekonomi içinde yer alması hedeflendiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan, Türkiye ekonomisinin koyulan hedeflere ulaşacağından şüpheleri bulunmadığının da altını çizdi. Bakan Çağlayan, Türkiye'de ihracatın karşılaştığı yapısal sorunlara çözüm bulmak ve ekonomideki muhtemel küresel, bölgesel ve yerel kırılganlıklara karşı önlem alarak tehditleri fırsata dönüştürmek stratejisi ile hareket edeceklerini kaydetti.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, '2023 Türkiye İhracat Stratejisi'nin' yürürlüğe girmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ?Türkiye İhracat Stratejisi'nde, 2023 yılı itibarıyla Türkiye'nin ihracatının 500 milyar dolara ulaşması, Türkiye ekonomisinin ilk 10 ekonomi içinde yer alması hedeflenmektedir.'' dedi. Çağlayan, strateji ile Türkiye'de ihracatın karşılaştığı yapısal sorunlara çözüm bulmak ve ekonomideki muhtemel küresel, bölgesel ve yerel kırılganlıklara karşı önlem alarak tehditleri fırsata dönüştürmek amacıyla proaktif bir çerçevede tasarlandığını vurguladı.

Stratejinin iki yıl süren yoğun çalışmalar sonucunda oluşturulduğuna işaret eden Bakan Çağlayan, ?Türkiye'nin, teknolojik dönüşümü tamamlamış, lojistik ve mevzuat altyapısı güçlü, en yeni üretim teknolojilerine hakim, tüm dünyada tanınan ve tercih edilen marka değeri yüksek ürünler pazarlayan, uluslararası pazarlarda güçlü bir Türkiye yaratmak hedefiyle, Türkiye'de ihracatın karşılaştığı yapısal sorunlara çözüm bulmak ve ekonomideki muhtemel küresel, bölgesel ve yerel kırılganlıklara karşı önlem alarak tehditleri fırsata dönüştürmek amacıyla proaktif bir çerçevede tasarlanmıştır. Stratejide, pazar payı, yatırım-altyapı, çevre, teknoloji, işbirlikleri, finansman, insan kaynağı, mevzuat, izleme ve değerlendirme olarak belirlenen ve ihracatın üretimden malın teslimine kadar her aşamasını kapsayıcı nitelikte olan 9 eylem alanı bulunmaktadır. Söz konusu alanlar altında, ihracatımızın ilerleyen dönemde karşılaşacağı riskleri en aza indirmek suretiyle fırsatları değerlendirerek ihracatımızın artmasına, ihracatçılarımızın uluslararası pazarlarda rekabetçi yapıya kavuşmasına, özel sektöre sağlanan kredi imkanlarının genişletilmesine ve benzeri konularda imkân sağlayacak eylemler yer almaktadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber