SMMMO' dan ?meslek sıkıntıları' açıklaması

Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyfettin Bilen, yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda basın açıklaması yapan Oda Başkanı Seyfettin Bilen, "Türkiye genelinde 85 bin meslek mensubu, çalışanları ve aileleriyle birlikte 500 bini bulan muhasebe meslek camiası, 3568 Sayılı Meslek Yasası'nın kabul edilişinin 23'üncü yıldönümü olan 13 Haziran tarihinde yetkililerden 'vicdan muhasebesi' talebinde bulunuyor. Bugün yapılanların, yapılmayanların gözden geçirilmesi, doğru veya yanlışların ortaya konulması günüdür. Bizler; akademik bir mesleğin mensupları olarak, yıllardır kurum ve kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, devletle kurduğu vergi-finans ilişkilerinde, sistemin başrolünde olduk. Bizler; demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak, ağır hukuksal sorumluluklarla yoğun iş temposu ile gecemizi gündüzümüze katarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesinde elimizi taşın altına koyduk. Yıllarca vergilerin toplanmasında idarenin en güçlü görülmez eli olduk. Ekonomik krizlerde çözüm ortağı görüldük. Oysa bugün refahın paylaşılmasında, devletin yetim çocuğu olduk" dedi.

"Çatı örgütümüz TÜRMOB ve ülkemiz genelinde 83 il ve ilçede örgütlü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Odaları olarak mesleğimiz ile ilgili sorunların artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini gördük" diye devam eden Bilen, "Bugün, mesleğimize sahip çıkma günüdür. Bizler meslek mensupları olarak böylesine ağır sorunlarla boğuşuyorken; demokratik meslek örgütümüzün önü kesilmemelidir. Bizler dün olduğu gibi bugün de; siyasete, mesleki ve meslektaşın sorunları ile ülkemizin genel sorunlarının çözümünde, demokratik sistemin belirleyici mercii olduğu düşüncesiyle baktık ve bu konuda asla farklı düşünmedik. Artık ülkenin ekonomisine, özellikle Mali sistemine çok önemli katkıları olan meslek örgütümüzün önü açılmalı. Meslektaşın bir ailesi ve sosyal yaşamının olduğunu, özlük haklarının olması gerektiğini unutmayın. Gelin; meslek mensuplarımızın aşağıdaki haklı taleplerini yasal düzenlemelerle hayata geçirin ki, ülkemiz kazansın. Taleplerimiz başta 5-4 olmak üzere anti demokratik maddeler kaldırılmalı. TÜRMOB genel kurulunca kabul edilen yönetmelikler biran önce yayınlanmalı. Bilgi amaçlı bildirimlerden alınan özel usulsüzlük cezaları kaldırılmalı. Müşteri Bildirim Listeleri kaldırılmalı. Denetim sürecinde yetki belgeleri ve ruhsat harçları bedelleri makul hale getirilmeli. Denetim lisanslamasında sınav düşünülmemeli. E-beyanname şifresi mükelleflere değil, meslek mensuplarına verilmeli. Meslek mensubunun kdv yükü azaltılmalı. Serbest meslek uygulamasında Gelir kdv çelişkisi düzeltilmeli. Ücret tarifesinin yayınlanması meslek örgütümüze bırakılmalı. Mesleğimizle ilgili konularda Bakanlık vesayetine son verilmeli. Taleplerimiz Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na iletilmiş olup, en kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır. Demokratik haklarımız saklı kalmak kaydıyla, BU sürecin, takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber