Kıdem tazminatı başka bahara

Başabakan Yardımcısı Babacan, kıdem tazminatının bir sonraki yasama yılına kaldığını söyledi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kıdem tazminatının bir sonraki yasama yılına kaldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, gazetecilerle yaptığı durum değerlendirmesi toplantısında kıdem tazminatı düzenlemesinin önümüzdeki yasama yılında daha detaylı bir şekilde görüşüleceğini belirtti.

"BÜTÜN ŞİRKETLERİN MALİ BİLGİLERİNİN İNTERNETTE YAYINLANMASINA HAZIR DEĞİLİZ"

Babacan, yeni TTK ile ilgili olarak da "1 Temmuz'da çıkacak ama şirketlerimizi zora sokmamak lazım. Bütün şirketlerin mali bilgilerinin internetten yayınlanmasına hazır değiliz" dedi.

Kıdem tazminatıyla ilgili yapılması planlanan düzenlemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik son günlerde sık sık kamuoyuyla paylaşıyordu.

Çelik, taşeron işçiler için aylık kıdem tazminatı fonu sistemini hayata geçirecekleri müjdesini de bu kapsamda vermişti.

Çelik, yeni sistemi ve avantajlarını şöyle anlatmıştı:

12,5 milyon kişiye baktık. 2011'de sürekli sirkülasyon olmuş yani 1 yılı doldurup kıdem tazminatını hak eden ne kadardır, diye baktık. Yüzde 10. Yüzde 90'ı maalesef hak edemiyor. Biz burada alt taşeron dediğimiz işçilere yıllık değil bütün çalışanlara aylık yani işçilere aylık kıdem tazminatı fonu miktarının hesaplarına bireysel hesaplarına yatması sistemini getiriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber