Hazırlık sınıfı öğrencilerinin yüzde 90'nını sınıfta bırakan üniversite...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 01:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde hazırlık sınıfı öğrencileri, sınavlarda yüzde 90 öğrencinin başarısız olmasını ve hazırlık eğitimlerinin bir yıl uzatmalmasını Rektörlük binası önüne kurdukları çadırlarda kalarak protesto etti. Öğrenciler çadırlarda 2 gece 3 gündüz kalacaklarını belirtti.

Anadolu Üniversitesi Rektörlük binası önünde saat 16.00'da toplanan 10 öğrenci, Cuma gününe kadar sürecek olan 2 gece, 3 gündüzlü çadırda kalma eylemini başlattıklarını söyledi. Hazırlık sınıfında okuyan çok sayıda öğrenci de eyleme destek verdi. Sayıları bir anda 100'e yaklaşan öğrenciler geceyi kurulan 4'er ve 2'şer kişilik 9 çadırda ve çadır dışında geçirecek. Hazırlık sınıfı öğrencileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Gökhan Ergin şunları söyledi:

"Geçmişte de sorunları olan, bu yıl gelen sistemiyle sorunları adeta kangren haline gelen Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu binlerce öğrenciyi mağdur etmeye devam ediyor. Bu mağduriyet öyle boyutlardaki bazı fakültelerde öğretmenler neredeyse sınıflarda ders verecek öğrenci bulamayacak duruma gelmiş durumda. Birçok öğrenci kaydını üniversiteden sildirmiş, okulu bırakmış ve öğrencilerin yüzde 90'ına yakını yabancı dil eğitimlerini önümüzdeki yıla uzatmış durumdadır. Bizler mağduriyetlere karşı acil taleplerimizi belirledik ve bir an önce uygulanmasını talep ediyoruz. Bu talepler; öğrenciler, yabancı dil eğitimlerine bölümlerinde devam edebilsin. Hazırlıktaki yönetim sorgulansın ve sistemle ilgili problemle düzeltilsin. Düzey bitirme sınavı, düzey ara sınavına etki etsin. Devamsızlıktan kalan öğrenciler de okulun başarı yüzdesine etki etsin. Taleplerimiz kabul edilene kadar Cuma gününe kadar kurduğumuz çadırda kalacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber