VDD: Aydın'daki olayla ilgimiz yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2005 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi Denetmenleri Derneği, 02/07/2005 tarihinde yayımlamış olduğumuz, "Hesap uzmanı: 'Ben size bir rapor döşerim, gününüzü görürsünüz' başlıklı habere bir açıklama göndermiştir. Açıklama metni aşağıda yer almaktadır. Haberi görmek için buraya tıklayınız.

VERGİ DENETMENLERİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİNİN AÇIKLAMASI

Sayı : 2005/20-73 02.07.2005
Konu : Kamuoyu Bilgilendirme ANKARA

Sayın Memurlar Net Web Sitesi

02.07.2005 tarihinde Web sitenizde ?Hesap Uzmanı: Ben size bir rapor döşerim, gününüzü görürsünüz? başlıklı bir haber yayınlamıştır.

Haberde Aydın ilinde iki ?Hesap Uzmanı?nın inceledikleri mükelleflerden biri ile yaşadıkları sorunun mahkemeye intikal ettiği detaylandırılarak verilmiştir.

? Aydın Sahipsiz Değil? alt başlığı ile verilen kısımda ?denetmenler? ve ?Vergi Denetmenleri? ifadeleri kullanılmak suretiyle olayda adı geçen inceleme elemanlarının ?Vergi Denetmeni? olarak vasıflandırıldığı görülmüştür.

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun ?İncelemeye yetkililer? başlıklı 135. maddesi aşağıdaki gibidir.

? Madde 135- (4008 sayılı Kanunun 3 üncü maddesiyle değişen fıkra) Vergi İncelemesi ; hesap uzmanları, hesap uzman yardımcıları, ilin en büyük mal memuru, vergi denetmenleri, vergi denetmen yardımcıları veya vergi dairesi müdürleri tarafından yapılır.

( 3418 sayılı Kanunun 31 inci maddesiyle değişen fıkra) Maliye Müfettişleri, Maliye Müfettiş Muavinleri Gelirler kontrolörleri ve (4369sayılı Kanunun 81 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlülük 29.07.1998 Stajyer Gelirler kontrolörleri, Gelirler Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında müdür kadrolarında görev yapanlar her hal ve takdirde vergi inceleme yetkisine haizdir.)?

Görüldüğü üzere Maliye Bakanlığında dört ayrı inleme grubu vardır. İçerik itibariyle olumsuzluk içeren haberinizde hiç bir ilgisi olmamakla beraber meslek ünvanımız kullanılmıştır. Bu durum sayıları 3000'i bulan meslek mensuplarımızı üzmüştür.

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek adına Aydın ilinde yaşanan olayla Vergi Denetmenlerinin hiçbir ilgisi olmadığını belirtir, sitenizi ziyaret edenlerin bu yönde bilgilendirilmesini talep eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber