Şoförler odasından sürücülere korna uyarısı

Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) nedeniyle şehirde hizmet veren toplu taşımacı esnafı ile vatandaşlara ?korna çalmayın' uyarısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülke genelinde 1 milyon civarında öğrencinin, 16 ? 17 ve 23 - 24 Haziran tarihlerinde 5 ayrı oturumda LYS'ye gireceğine dikkat çeken Başkan Barışık, ?Bu sınavlarda, sizin evlatlarınız, aile yakınlarınız da olabilir. Lütfen, gerekmedikçe korna çalmayın, çocuklarımızın dikkatini dağıtıp, emeklerini zayi etmeyin.? diyerek tüm sürücüleri dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

Barışık, sınav günleri, trafikteki yoğunluğun sıkışıklığa yol açabileceğine da işaret ederek şöyle dedi: "LYS nedeniyle, öğrenciler ve yanlarında gelecek velileriyle birlikte yaklaşık 2 milyon insan sınav yerlerine gidecektir. Sınava girecek evlatlarımız ve beraberinde gelecek aileleri, sabah evden normalden biraz daha erken çıkmalıdır. Toplu taşımacı şoför esnafımız ile şehirde araç kullanacak sürücülerimiz de, sınav zamanı saat 10.00 ile 12.0l0 arasında okul önlerinde ve yakınlarında yüksek sesle müzik dinlememeli, klakson ve korna çalmamalıdır. Bu durum, tüm öğrencilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında aynı şekilde sınav saatlerinde gürültü yapan çalışmaların durdurulması için tedbir alınmalıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber