İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sahte pasaportla insan kaçakçılığı

Adana emniyetinin 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda sahte pasaport düzenleyerek insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen suç örgütünün liderinin de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 09:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Sahte pasaportla insan kaçakçılığı

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri yapılan istihbarat çalışması sonucunda bir gurubun evrakta sahtecilik yaparak 5 bin ile 10 bin TL karşılığında insanları yurt dışına kaçırdığını belirledi. Bunun üzerine polis zanlıları teknik ve fiziki olarak yaklaşık 3 ay takip etti.

Yapılan takibin sonucunda polis zanlıların Bulgaristan'a giderek burada yurt dışına çıkaracakları kişilerin Avrupa da rahat dolaşması için İspanya pasaportu aldığını belirledi. Zanlıların daha sonra ise ABD pasaportu çıkartmaya başladığı tespit edildi. Polis 3 ay sonunda gerekli delilleri toplayarak Adana, İstanbul, Ankara, Adıyaman ve Mersin'de eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

Operasyonda evrakta sahtecilik yapan 6 kişi ve bunların kanalıyla yurt dışına çıkmak isteyen 8 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda sahte pasaport, sahte evrak, bunların hazırlanmasında kullanılan mühür gibi malzemeler gele geçirildi.

Emniyette yapılan sorgunun ardında örgüt lideri İ.Ü. ile birlikte 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber