İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 10 gözaltı

İstanbul Narkotik Polisi doğu illerinden getirilerek Hollanda'ya sevk edilecek olan 25 kilo 450 gram eroini düzenlediği bir operasyon sonucu ele geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Narkotik Polisi doğu illerinden getirilerek Hollanda'ya sevk edilecek olan 25 kilo 450 gram eroini düzenlediği bir operasyon sonucu ele geçirdi. Olayla ilgili 1'i kadın 10 kişi gözaltına alınırken, cezaevindeki şebeke organizatörünün kızı aracılığı ile uyuşturucu şebekesini yönettiği ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipler, uluslara arası uyuşturucu ticareti yapan şebeke üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Yaklaşık iki yıl önce başlatılan çalışma sonucunda ekipler, 12 Haziran 2012 tarihinde Küçükçekmece'de uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonla şebeke üyesi Emrah E., Reşit Ö., Mehmet P., Kutbettin E., Faik Ü., Mustafa K., Ayşegül Y., Osman P., Tayfun P. ve Seyfettin B. olmak üzere 1'i kadın 10 kişi yakalandı.

CEZAEVİNDEN KIZI ARACILIĞI İLE UYUŞTURUCU ŞEBEKESİNİ YÖNETTİ

Yapılan yazılı açıklamada eroinin İran'dan geldiği ve Hollanda'ya gideceği, şebeke üyesi Emrah E. ve Reşit Ö.'nün, 25 kilo 450 gram eroini 50 paket halinde bir arcın her tarafına zulalayarak doğu illerinden getirdiği belirtildi. Ayrıca şebeke organizatörü olan Burhan Y.'nin 5 ay önce sahtecilikten Diyarbakır cezaevinde olduğu, buradan da kızı Ayşegül Y. üzerinden şebeke üyesi Kutbettin E.'ye talimatlar vererek eroin sevkıyatı yönettiği ortaya çıktı. Öte yandan Küçükçekmece'de Emrah E. ve Reşit Ö.'nün eroini Hollanda'ya nakledecek olan Kutbettin E.'ye teslimatı esnasında yapılan operasyonla araç içersinde yakalandığı belirtildi.

Yapılan operasyon kapsamında uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 50 Euro ve bin TL ele geçirilirken, yakalanan 1' kadın 10 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber