Şahinbey, yeni doğanlara ?Hoş Geldin Bebek' demeye devam edecek

Şahinbey Belediyesi, ?Hoş Geldin Bebek Projesi' kapsamını genişleterek, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ile protokolünü yeniden imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, ?Şahinbey Belediyesi ile birlikte ?Hoş Geldin Bebek Projesi' ile doğan tüm çocuklarımıza bundan sonra ?Hayatınız bize emanettir' düşüncesiyle protokolümüzü yeniledik. Başkanımız sağlık alanında her zaman katkı sağlamıştır. Bu katkılarından dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum.? dedi.

Protokolün bu yıl ikincisini imzaladıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da ?Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir ebemizle birlikte belediyemizce görevli arkadaşlar Şahinbey'de doğan bebekleri ve ailelerini evlerinde ziyaret ediyoruz. 1 yılda 4 bin 35 yeni doğan bebeğimiz ve ailesini evinde ziyaret eden ekibimiz, aileleri bebek sağlığı, bebek güvenliği, bebek bakımı, bebeğin gelişimi ve davranış süreçleri, bebek aşısı ve anne sütünün önemi gibi konularda bilgilendirmiştir. Bu süreçte belediye olarak bizde her bebeğimize bebek takımı ve battaniye hediye ettik. Bu tür sosyal projelerle doğumdan ölüme hizmet noktasında çalışıyoruz.? diye konuştu.

Tahmazoğlu, ?Daha önce 75. Yıl Kadın Hastalıkları Doğum Hastanesi'nde doğan çocuklarımızı ziyaret ediyorduk. Şimdi ekip sayımızı ikiye katladık. Bu dönemde özel hastaneler ve aile sağlığı merkezleri dahil olmak üzere Gaziantep'te doğan ve Şahinbey'de oturan tüm bebeklerimizi ve ailelerini evlerinde ziyaret edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber