Bedrettin Dalan hakkında bomba iddia

Eski bakanlardan Vehbi Dinçerler'den bomba iddia: "Özal'a kurşun sıkılırken Bedrettin Dalan yerde yatıyordu."

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgut Özal'ın ölümünün 1988'deki suikastle ilişkili olduğunu iddia eden eski bakanlardan Vehbi Dinçerler, "Özal'a kurşun sıkılırken Bedrettin Dalan yerde yatıyordu. Bu iş çözülmeden Türkiye'deki karanlık olaylar aydınlanamaz." dedi. Özal'ın suikastin ardında kimlerin olduğunu Korkut Özal'a söylemiş olabileceğini belirten Dinçerler, "Korkut Bey konuşmalı." ifadelerini kullandı.

Vehbi Dinçerler Kanal A'da Özal'a düzenlenen suikasti değerlendirirken, "Turgut Bey planlanan yere otursaydı ölmüştü zaten. Konuşmaya çıktı ve oraya oturmadı. İki kişi ayağa kalktılar aynı anda ben 'ne oluyor' diye ayağa kalktım da bizim eski belediye başkanımız Bedrettin Dalan yere yatmıştı. Yani orada oturan arkadaşların ayaklarının altındaydı kafası. O suikastin tetikçisinin biri yakalandı. Teşvikçisi, koordinatörü, yapımcısı, yaptırıcısı kimdi? Bu iş çözülmeden Türkiye'deki karanlık olaylar aydınlanamaz." ifadelerini kullandı.

Turgut Özal'ın suikastin ardındaki güçleri çözdüğünü ancak 'Türkiye karışır' gerekçesiyle işin peşini bıraktığını öne süren Dinçerler, bazı isimleri açıklama yapmaya çağırdı. Dinçerler, aileyi açıklama yapmaya çağırarak, "Rahmetli Özal, suikastin ardında kimlerin olduğunu Korkut Özal'a söylemiş olabilir. Korkut Bey konuşmalı." dedi. Dinçerler, dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar ile İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'yi de bildiklerini anlatmaya çağırdı.

"ERGENEKON ADALETİNE GÜVENMİYORUM"

Ergenekon ve İnternet Andıcı davalarının firari sanığı Bedrettin Dalan, hakkında arama kararının ilk çıktığı zamanlarda Beyaz TV'de canlı yayına bağlanmıştı. O sıralarda Cihan Haber Ajansı tarafından Almanya'da görüntülenen Dalan, "Türkiye'ye dönmeyeceğim çünkü Ergenekon adaletine güvenmiyorum" demişti.

Programın ilerleyen dakikalarında Bedrettin Dalan'la yapılan görüşme kesilmişti ve belgesel yayınlanmaya başlanmıştı.

İzleyenlerin daha sonra merak ettiği anlar internete düştü. Canlı olarak yayınlanmayan o bölümlerde Dalan, şunları söylemişti:

"Eğer Türkiye evrensel hukuk değerlerinin yüzde 50'sine ulaşırsa hemen dönerim. Ben hiçbir örgüte üye olmadım. Türk adaletine güveniyorum, Ergenekon adaletine güvenmiyorum. Söylediğiniz 28 Şubatçılar'dan kim yargılanıyor? Kendinizi savcı yerine koyuyorsunuz. Ben seçilenlerin iradesine saygılıyım. Özal beni İstanbul Valisi olarak atamak istedi ben seçilmişin başına geçmem diyerek reddettim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber