Bursa'da işçiler kendilerini kelepçeledi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde tekstil sektöründe faaliyet gösteren Okiteks A.Ş.'nin borçları sebebi ile el değiştirmesinden sonra işsiz kalan işçiler kendilerini kelepçeledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fabrikayı satın alan şirket faaliyeti durdurunca, bunu çalışanlara posta yoluyla yaptığı tebligatla duyurdu. Teksif sendikasına bağlı çalışanlar mayıs ayından beri basın açıklamaları ve yürüyüşlerle haklarını aradı. İşlerine dönemeyen çalışanlar geçtiğimiz hafta fabrika önüne çadır kurdu. Bundan da bir netice alamayan işçiler farklı bir eylem yaptı. Hürriyet Mahallesi'ndeki Teksif Sendikası irtibat bürosunda bir araya gelen 45 işçi Bursa-İstanbul yoluna kadar sloganlarla yürüdü. Kara yolu kenarına polisin geniş güvenlik tedbirleri altında çıkan işçiler, plastik kelepçelerle kendilerini yol kenarındaki tellere bağladı.Yoldan kenarından geçen araçlara el sallayan ve alkışlayan işçiler sloganlar attı.

?GEREKİRSE AÇLIK GREVİ YAPARIZ?

Teksif Sendikası Demirtaş Şube Başkanı Orhan Kibar, ?Bizler burada şov yapmıyoruz. Bizim gayemiz işçilerimizin bir an evvel işlerine geri dönmesi veya tazminatlarının verilmesidir. Bu insanların bir kısmı emeklilik tazminatı hayalleri kuruyordu. Buradaki insanların hayalleriyle oynandı. Biz Teksif Sendikası olarak yaklaşık 1 aydır eylem yapıyoruz. Milletvekilleri ziyaretlerimize geldi, fakat bir sonuç alamadık. Seçim döneminde olmadığımız için mi sonuç alınamadı diye soruyoruz. Bizler buradaki 200 işçinin hakkını sonuna kadar savunacağız. Bu hakkımızı alana kadar gerekirse açlık grevine kadar bu eylemlerimizi sürdüreceğiz' dedi.

Kibar gazetecilere açıklama yaptığı sırada sıcağa daha fazla dayanamayan kadın işçilerden Fatma Dülger baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi mesai arkadaşları tarafından yapılan 42 yaşındaki Dülger için 112 ambulansı çağırıldı. Aşırı sıcak yüzünden tansiyonu yükselen Fatma Dülger Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber